No nyt on ruutitynnyrin kansi raollaan – Porschen yli 370 000 euron katumaasturi rullasi ennätysajan Vihreässä helvetissä

Maailman nopein SUV Nürburgringillä on Porsche Cayenne Turbo GT 2:22
Maailman nopein SUV Nürburgringillä on Porsche Cayenne Turbo GT. Ja saa se nopea ollakin, sillä tämä auto maksaa Suomessa yli 370 000 euroa.

Cayenne Turbo GT:n konepellin alta löytyy Porschen tämän hetken tehokkain 8-sylinterinen moottori. Autolla yllettiin ennätykselliseen kierrokseen maailman vaarallisimpiin lukeutuvalla metsäisellä moottoriradalla.

Porsche täydentää Cayenne-mallistoaan todella pippurisella urheiluautolla. Uutuusmalli Turbo GT:n suorituskyvyn perustana on nelilitrainen V8-kaksoisturbomoottori, joka tuottaa tehoa 640 hevosvoimaa. Se on peräti 90 heppaa enemmän kuin Cayenne Turbo Coupessa.

Moottorin vääntömomentti on vahvimmillaan 850 newtonmetriä, eli 80 yksikköä enemmän. Kiihtyvyys nollasta sataan on nopeutunut kuusi sekunnin kymmenystä 3,3 sekuntiin. Huippunopeus on nyt 300 kilometriä tunnissa.

On oikeutettua pohtia, millaisia perusteita on ensin rakentaa korkea katumaasturi, ja sitten madaltaa ja jäykistää alustaa rata-ajoon soveltuvaksi. Ja napsia tilaa laskevalla kattolinjalla...

Ennätykset uusiksi 

Joka tapauksessa Turbo GT on varustettu kaikilla stuttgartilaisten hyllyistä saatavissa olevilla alustajärjestelmillä sekä suorituskykyisillä renkailla, jotka on erityisesti suunniteltu uutuusmallia varten. Myös voimalinjan ja alustan säädöt on viritetty mallikohtaisesti.

Porschen testikuljettaja Lars Kern todisti tämän kellottamalla SUV-mallien uuden virallisen ennätysajan, 7:38,9 minuuttia, Nürburgringin Nordschleifen 20,8 kilometrin pituisella ratakierroksella.

Valmistaja kertoo Turbo GT:n ajokorkeuden olevan 17 millimetriä matalampi kuin Cayenne Turbo Coupessa.

Sekä passiiviset alustakomponentit että aktiiviset hallintajärjestelmät on suunniteltu uusiksi, optimoitu ohjattavuuden ja suorituskyvyn näkökulmasta ja kalibroitu erikseen niiden täydellisen yhteistoiminnan varmistamiseksi. Kolmikammioisen ilmajousituksen jäykkyyttä on lisätty 15 prosenttia.

Myös PASM-aktiivijousituksen vaimennusominaisuudet, ohjaustehostin ja taka-akselin ohjaus on mukautettu uutuusmallin erityisominaisuuksien mukaiseksi.

Aivan ilmaiseksi autoon ei pääse käsiksi, mutta Suomenkin hinnat ovat jo selvillä. Ne alkavat 372 467 eurosta sisältäen arvonlisäveron ja maakohtaisen varustelun. Asiakastoimitukset alkavat syys-lokakuun vaihteessa.

Lue myös:

    Uusimmat