Porsche testaa toimintoa, joka saa kauppareissunkin tuntumaan elokuvalta – miten olemmekaan pärjänneet ilman

Tässä on Porschen kaikkien aikojen menevin katumaasturi 6:58
Cayenne Coupe on Porschen kaikkien aikojen menevin katumaasturi.

Porsche harkitsee tuovansa uusiin autoihinsa erikoisen musiikkiominaisuuden.

Urheiluautoistaan tunnettu saksalainen Porsche on vilautellut nimeä PCM 6.0 tottelevaa uutta tietoviihdejärjestelmäänsä. Järjestelmä nähdään ensimmäisenä uudessa 911-mallissa, joka esiteltäneen vielä tämän vuoden aikana.

Porsche Communication Managerin kuudes sukupolvi tuo mukanaan muun muassa Android Auto -tuen Applen CarPlayn rinnalle, langattomat OTA (over the air) -päivitykset sekä uuden visuaalisen ilmeen monen muun uudistuksen ohella.

Yksi mielenkiintoisimmista PCM 6.0:n ominaisuuksista on "Soundtrack My Life" -toiminto, joka lupailee elokuvamaista tunnelmaa sille tavanomaisimmallekin kauppareissulle. Toiminto on toistaiseksi betatestivaiheessa, eikä Porsche varsinaisesti vielä edes luvannut, että se tulisi yleisön saataville lopulliseen järjestelmään.

Tuli tai ei, niin toiminto joka tapauksessa sovittaa Porschen sävellyttämää elokuvamaista musiikkia kuljettajan kulloiseenkin ajotyyliin sopivaksi elokuvasoundtrackin tapaan. Kun meno on rennon letkeää, heijastuu se myös musiikkiin, ja kun kaasujalka muuttuu raskaammaksi ja käännökset tiukemmiksi, nousee myös soundtrackin tempo.

Porschen mukaan toiminto mahdollistaa musiikin muuttumisen myös auton maantieteellisen sijainnin mukaan ja erilaisten algoritmien hyödyntämisen. Jos auto päättelee esimerkiksi kuljettajan puhelimen kalenterimerkinnöistä ja paikkatiedosta, että nyt ollaan poistumassa hautajaisista, osaa auto valita tunnelmaan sopivia sävelmiä.

Toimituksellinen huomio: Keksimme todella monta skenaariota, jossa automaattinen musiikkivalinta voi mennä pahasti pieleen.

Lähde: Porsche

Lue myös:

    Uusimmat