Audi Q6 tulossa – jakaa tekniikkansa pian esiteltävän salaperäisen Porschen kanssa

Audi ulkoilutti uutta e-tron GT:tä Hampurissa 0:55
Audi ulkoilutti uutta e-tron GT:tä Hampurissa.

Q6 e-tron -nimeä kantavan sähköauto esitellään vuonna 2022.

Audin ensimmäinen Porschen kanssa kehitetylle PPE-sähköautoalustalle rakentuva katumaasturimalli on nimeltään Q6 e-tron. Auto asettuu samaan kokoluokkaan kuin polttomoottorikäyttöinen Q5, joka on yksi Audin kansainvälisesti tärkeimmistä malleista.

Auton on määrä jakaa paljon tekniikkaa Porschen tulevan täyssähköisen Macanin kanssa samaan tapaan kuin e-tron GT jakaa tekniikkansa Taycanin kanssa.

Q6 e-tron asettuu Audin mallistossa Q4-etronin sekä e-tronin väliin.

Valmistetaan Saksassa

PPE, Premium Platform Electric, on tarkoitettu Volkswagen-konsernin ylellisempien sähköautojen alle. Esimerkiksi Q4 e-tron rakentuu Volkkarin sähköautojen MEB-tavisalustalle. Sama alusta löytyy edellämainituista e-tron GT:stä ja Taycanista, joten niistä tuttu 800 voltin sähköjärjestelmä raivannee tiensä myös Q6:een, joten luvassa on hyvin nopeaa pikalatausta.

Q6 e-tron tullaan valmistamaan Audin pääkallopaikalla Saksan Ingolstadtissa, jossa sijaitsevasta tuotantolaitoksesta on kovaa vauhtia tulossa pelkkiä sähköautoja suoltava tehdas. Ingolstadtissa valmistettavan A3:n tuotantoa ollaan siirtämässä sieltä muualle.

Porschen täyssähköinen Macan on saapumassa markkinoille niin ikään vuonna 2022, mutta esitellään vielä tänä vuonna. Porsche meni jo hieman vilauttelemaan uutukaistaan muotoja paljastavalla savimallilla, mutta poisti kuvan verkkosivuiltaan. Löydät otoksen vielä kuitenkin Autocarin artikkelista.

Lue myös:

    Uusimmat