Mainos

Nintendon sosiaalinen ulottuvuus - Miiverse

Maailman johtava pelikonsolivalmistaja Nintendo kertoo julkistavansa sosiaalisen "Miiverse" -verkoston uudelle Wii U pelikonsolilleen.

Japanilainen Nintendo toivoo uuden online-strategiansa tukevan yhtiön laitemyyntiä. Nintendon markkinat ovat olleet paineen alla älypuhelimien ja tabletkoneiden kovan suosion takia. Älypuhelimille ja tabletkoneille suunnatut mobiilipelit ovat olleet viime aikoina vahvassa nousussa pelimarkkinoilla.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että analyytikkojen mukaan Nintendo on jälkijunassa online-pelaamisessa. Yhtiön onkin nyt paiskittava rankasti töitä saavuttaakseen markkinaosuuksia.

Nintendon Miiversessä on mm. video-chat -toiminto sekä ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia ja muuta sisältöä keskenään.

Yhtiön mukaan Miiverse tulee jatkossa myös muiden valmistajien älypuhelimien ja mobiililaitteiden käyttäjien saataville.

Wii U -pelikonsolin on määrä tulla myyntiin myöhemmin tänä vuonna. Laite on saanut kuitenkin ennakkoon jähmeän vastaanoton.

Nintendo tarvitsisi kuitenkin Wii U -konsolista hittituotteen, sillä takavuosien Wii-buumi on ollut hiipumassa. Reutersin mukaan huolena on kuitenkin, että uusi laite on aiempaa monimutkaisempi käyttää ja lisäksi kalliimpi.

Wii U -konsolia esitellään tällä viikolla Los Angelesissa järjestettävässä Electronic Entertainment Expo (E3) -pelitapahtumassa. Tapahtumassa saatetaan ilmoittaa myös konsolin hinta ja julkistuspäivä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.