Nina Mikkonen saa pojistaan voimaa jaksamiseen: "En missään nimessä halua heille samaa kohtaloa kuin itselleni"

Nina Mikkonen on kertonut aikaisemmin medialle avoimesti sairastamastaan masennuksesta.

Muun muassa Big Brotherin julkkiskaudella kisannut, sekä Suurin pudottaja VIP-kilpailun vuonna 2019 voittanut Nina Mikkonen on tehnyt uuden aluevaltauksen. Hän kertoo VIDA-aamiaistapahtumassa perustaneensa personal trainerina työskentelevän ystävänsä kanssa verkkojumpan, jolle on osallistujamääristä päätellen ollut tarvetta.

Matalalla kynnyksellä toteutettavan jumpan suosio ylitti Mikkosen ja tämän ystävän kaikki oletukset. Mikkonen arveli verkkojumpan menevän kaupaksi noin kymmenelle ihmiselle, mutta oletukset ylittyivät noin kolmellasadalla prosentilla.

Verkkojumpat on räätälöity pääsääntöisesti Mikkosen ja tämän jumppakollegan ikäisille, keski-iän ylittäneille, sekä vaihdevuosia läpikäyville henkilöille.

Kunnon kohottamisen lisäksi jumppayhteisö tarjoaa osallistujilleen vertaistukea, sekä vastauksia askarruttaviin kysymyksiin.

– Meillä on kerran kuukaudessa webinaari, jossa on joku julkisuudesta tuttu vieras tai joku asiantuntija, esimerkiksi seksuaaliterapeutti, kertomassa vaikkapa vaihdevuosioireista, Mikkonen kertoo.

Mikkonen sanoo, että hänen jumppaamistaan katsoessa kenenkään ei tarvitse potea alemmuudentunnetta.

– Minulle on asennettu liian pitkä tekonivel lonkkaan, joka aiheuttaa sen, että lantioni on väärässä asennossa. Polveni on leikattu 2008 ja nyt se pitäisi taas operoida uudestaan, kun se on alkanut sanomaan itseänsä irti. Ja on masennusta, jonka kanssa taistelen koko ajan, Mikkonen kertoo lisäten, että tällaiset vaivat tuovat jumppaporukkaan paljon vertaisia.

Mielialalääkkeet kulkevat matkassa

Mikkonen on puhunut avoimesti sairastamastaan masennuksesta. Tällä hetkellä masennuksen kanssa on menossa hyvä kausi.

– Mutta kyllä se on jännä tauti siinä, että se jojoilee. Se on hirveän pirullinen ja sitkeä kaveri, Mikkonen kuvailee.

Mikkonen kertoo joutuvansa luultavasti syömään mielialalääkkeitä koko loppuelämänsä. Hän on kuitenkin sujut asian kanssa.

– Ajattelen niin, että jos minulla olisi esimerkiksi diabetes, niin kyllähän minä sitäkin lääkitsisin loppuelämäni. Mielestäni tässä on ihan samasta kyse, ei sen kummemmasta, Mikkonen sanoo.

Vaikeiden asioiden kanssa kamppaillessaan Mikkonen saa voimaa pojistaan. Hän kuvailee 18- ja 19-vuotiaiden poikiensa olevan hänen elämänsä eliksiiri.

Mikkosen hymyn taakse kätkeytyy paljon kipeitä asioita. Hän joutui 12-vuotiaana todistamaan oman isänsä itsemurhan.

– En missään tapauksessa haluaisi pojilleni samaa kohtaloa kuin minulle kävi silloin kun isäni teki itsemurhan, Mikkonen sanoo.

Lue myös: Masennuksesta toipuva Nina Mikkonen kävi jo lapsena läpi raskaan menetyksen: "Tiedän, että siitä on mahdollista selvitä"

– Heidät on rakkaudesta tehty, ja minulla ei ole oikeutta jättää heitä tänne sellaisten kysymysten äärelle, joita minä itse kysyn vieläkin isäni kohtalon saattelemana, hän jatkaa.

Mikkosen mukaan hänen elämässään on paljon enemmän hyviä, kuin huonoja asioita, joihin tarttua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja