Nina Mikkonen: "Minulla on Ruotsia myöten ihailijoita"

Nina Mikkonen on Koti-osion tuore blogaaja, jonka blogissa seurataan niin ajankohtaisia tapahtumia kuin Mikkosen perheen elämääkin. Asetimme uuden blogikasvomme piinapenkkiin – millaista on olla Timon kanssa naimisissa ja miten yksi maamme tunnetuimmista äideistä kokee julkisuuden?

Mikä sai sinut ryhtymään Koti-osion blogaajaksi ja mitkä aiheet ovat sinulle erityisen tärkeitä?

– Minulle tehtiin ehdotus, josta en voinut kieltäytyä. Haluan vaikuttaa ihmisten ajatteluun. Koska koti ja perhe ovat minulle elinehto, koen tämänkaltaisen mediafoorumin luontevaksi. Kaikki, mikä liittyy läheisteni ja rakkaitteni hyvinvointiin, on tärkeää. Siihen taas vaikuttaa koko globaali maailmamme, sen tapahtumat ja tunnelmat.

Millaista on olla ns. julkkisäiti – kohtaatko paljon arvostelua tai saatko osaksesi erityisen paljon kiitosta?

– Moni ehkä haluaisi uskoa asian olevan toisin, mutta saan enemmän positiivista kuin negatiivista palautetta. Nyt tarkoitan sitä palautetta, mikä uskalletaan sanoa omalla nimellä ja kasvoilla. Minulla on Ruotsia myöten ihailijoita, jotka seuraavat tarkkaan kannanottojani lapsen parhaaksi ja kotiäidin työn arvostuksen puolesta. Onpa niitäkin vastaleirin jäseniä, jotka ovat antaneet tunnustusta rohkeudesta painella kipupisteitä. Arvostan sitä kovasti.

Millaista on olla naimisissa Timon kanssa?

– Rakastan häntä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, jos kohta naurussa ja komiikassakin piisaa. Timolta lohkea tavan takaa kuivia onelinereita ja toisinaan siihen malliin, että naurusta ei tahdo tulla loppua. Historioitsijana hänellä tosin ajatus jää joskus menneeseen tai singahtaa suoraan huomiseen. Tämän päivän asiat, kuten avaimet, puhelin ja lompakko ovat aika ajoin vähän hukassa.

Miten elämäsi on muuttunut lapsien ja kotiäitiyden myötä?

– Lasten myötä minä-ajattelusta on tullut me-ajattelua. Jos tekisin töitä kodin ulkopuolella, jäisin paljosta lasten arjessa paitsi. Suhde heihin jäisi pakostakin torsoksi. Sen ymmärtää, kun he tulevat koulusta suu täynnä puhetta jo ovelta hihkaisten. Puhelin kun ei korvaa halia eikä syliä. Lapsi on aina "juuri nyt" -kontaktin kohde. Illalla asiat ovat helposti jo väljähtyneet tai niistä ei haluta enää puhua.

Sinulla on jatkuvasti monta rautaa tulessa – miten ihmeessä saat aikasi riittämään kaikkeen? Millaisia ajanhallintavinkkejä antaisit lukijoille?

– Kukaan ei saa aikaansa riittämään kaikkeen, mutta niin sen kuuluukin olla. Tärkeintä on, että tekee itselleen listan niistä asioista, jotka "kiristävät pinnaa" eniten ja pyrkii sitten seuraamaan niitä. Tosin yrittäjäperheessä tilanteet vaihtuvat toisinaan hyvinkin nopeasti ja silloinkin siihen on vain osattava suhtautua. Lapset ovat osa perhettä, joten heiltä on myös lupa odottaa omaapanostaan. Se miten siihen on toisinaan käytettävä milloin keppiä milloin porkkanaa, aion palata seikkaperäisemmin blogikirjoituksissani.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää lukijoillesi?

Rakastakaa läheisiänne kuin kuolisitte tänään.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja