Nina Mikkonen jyrisi taas: Tämä on mediakiusaamista

Mediapersoona Timo T.A. Mikkosen vaimo, kampaajamestari Nina Mikkonen sai taas monien karvat nousemaan pystyyn esiinnyttyään Arto Nybergin keskusteluohjelmassa sunnuntaina.

Nina Mikkonen on ollut kohun keskipisteessä jo viikon. Mikkonen sai monet äidit ärsyyntymään vertaamalla päivähoitoa natsi-Saksan totalitarismiin Ylen Aamu-tv-ohjelmassa.

Sen jälkeen useat äidit, muun muassa SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina ja malli Saimi Hoyer ovat hyökänneet Mikkosta vastaan, Mikkonen itse sanoo saaneensa paljon myös kannustavia viestejä.

– Meillä meni puhelin tukkoon. Olen saanut palautetta paljon, siitä 85 prosenttia on ollut positiivista, Mikkonen sanoi sunnuntaina.

Mikkonen puolusti näkökantojaan tiukasti edelleen, mutta ei lähtenyt selittämään edellisiä natsi-lausuntojaan.

– Ei tämä ohjelma-aika riitä siihen.

Luki suoraan paperista

Mikkonen kertoi välistä omia näkemyksiään ja luki välillä sitaatteja suoraan paperista. Laitosmainen päivähoito aiheuttaa Mikkosen mukaan lapselle liikaa paineita.

– Ajattelen näin, että lapsi on sopeutuva. Lapsi joka laitetaan päivähoitoon, hän oppii sopeutumaan siellä, miten pärjää ja miten saa olla rauhassa, oppii miellyttämisen ja nokkimisjärjestyksen. Meillähän on tehty paljon tutkimuksia kotihoidon puolesta, kolme väitöskirjaakin, Nina kertoi ja siteerasi lukien erästä väitöskirjaa, jossa kotihoitoa puolustettiin ja kerrottiin siitä, että päivähoito tarjoaa lapselle liikaa virikkeitä.

Tapa pitää haastattelussa luntilappuja mukana on varmastikin peritty aviomieheltä, sillä Timo T.A:lla on ollut sama tapa suorissa tv-lähetyksissä.

Nyberg tenttasi Mikkoselta, kuinka pitkään nyt lapsen tulisi sitten olla kotihoidossa.

– Sehän on jokaisen sydämenasia.

Nyberg myös kysyi, ymmärtääkö Mikkonen, että joidenkin ihmisten on pakko laittaa lapsensa hoitoon.

– Ymmärrän tottakai. Mutta pakko on hyvin suhteellinen käsite. Jos leskeytyy tai tulee ero, on aivan selvää että yhteiskuntaa tarvitaan. Mutta silloinhan näidenkin lasten hoito niissä laitoksissa paranee, kun päivähoitoryhmät pienenevät, Mikkonen tykitti tarkoittaen, että jos kotihoito nousee suosioon, päivähoitoryhmät pienenisivät ylipäätään.

Selitteli toimittajien ilmaisista kampauksista

Mikkonen oli taas vahvasti kotiäitien esiinmarssijan roolissa.

– Tämä on mediakiusaamista. Aiemmin sodan jälkeen kiusattiin sotaveteraaneja, 60-luvulta alkaen kotiäitejä, Mikkonen myös puolusti kotiäitejä mielestään vallitsevaa yleistä mediamielipidettä vastaan.

– Minun lähtökohtani on lapsen paras. Ei tämä ole mukava paikka tämä minun paikka, en ole tuonut näitä asioita esille siksi että haluan olla löysässä hirressä vaan koska minun asiani on ajaa lapsen parasta. Nythän meillä on sellainen tilanne että kaikki tämä on alkanut sieltä 1960-luvulta kun raha ja ay-liikeet ajoivat äidit pois kotoa. Äidit tarvittiin ostamaan valmisruokaa ja meikkejä. Heille luotiin illuusio siitä, että "nyt olet vapaa", Mikkonen selitteli ummet ja lammet.

Siitä, miksi kotihoitoasia on nyt esillä, hänellä oli tiukka mielipide.

– Mediahan on naisistunut ja on tullut paljon akkamaisia miehiä. Nehän ovat juuri niitä naisia ja miehiä joiden äitiys ja isyys mahtuu nuppineulan päähän, Mikkonen jyrisi ja lähti kertomaan erikoista tarinaa siitä kuinka hänen luonaan kävi aikoinaan Katjamaria Team -kampaamossa paljon toimittajia jotka saivat ilmaisia kampauksia lehtijuttuja vastaan.

Nainen päätti esiintymisensä siteeraamalla jälleen suoraan paperista arkkiatri Arvo Ylppöä.

– Äiti on lapsen paras huoltaja.

Nina ja Timo T.A. Mikkosella on kaksi poikaa, Mikael, 7, ja Matias, 5. Timo T.A:lla on kaksi aikuista lasta, tyttö ja poika edellisestä avioliitostaan Tuire Mikkosen kanssa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat