Mainos

Nimekäs valmistelijakaarti – EK tekee suunnitelman valtionhallinon uudistamiseksi

Elinkeinoelämän keskusliitossa (EK) on parhaillaan valmistelussa valtionhallinnon uudistusraportti eduskuntavaaleja varten. Raportin tarkoituksena on kuvata alue- ja paikallishallintoa uudella tavalla sekä valtionhallintoa, erityisesti valtioneuvostotason johtamistyötä. 

Raportti on määrä julkistaa maaliskuun loppupuolella. Työ lähti liikkeelle viime syksynä EK:n toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen toimeksiannosta, kertoo raporttia tekevä EK:n yhteyspäällikkö Kari Jääskeläinen

Jääskeläisen lisäksi työssä ovat mukana entinen keskustalainen pääministeri Esko Aho, RAY:n toimitusjohtaja Velipekka Nummikoski ja Accenturen johtaja Mika Rossi.

Nummikoski on entinen kokoomuslainen avustaja ja valtiosihteeri ja Rossi entinen keskustalainen avustaja ja valtiosihteeri. Raportin valtioneuvosto-osuuden kirjoittaa Esko Aho.

Raportti heijastelee Jääskeläisen mukaan useiden puolueiden viestiä siitä, että hallitusohjelmasta tulee tällä kertaa strateginen.

– Yritämme tätä nyt osaltamme viestiä, että vähemmän on enemmän, Jääskeläinen sanoi. 

Porvarihallitukseen valmistautumisesta ja sille pohjapapereiden tekemisestä ei raportissa kuitenkaan ole hänen mukaansa kyse, vaikka tekijät ovat keskustalaisia ja kokoomuslainen.

-Tämän (raportin ehdotukset) voisi toteuttaa ihan mikä hallitus vaan, vaikka kansanrintamahallitus, Jääskeläinen sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.