Niko Ranta-ahon sisko vaikeni kuulusteluissa suhteestaan Janne Tranbergiin – "Hänelle on ollut helppo puhua pahasta mielestä"

5:36
Katiska-vyyhdein puinti jatkuu Helsingin käräjäoikeudessa – katso Niko Ranta-ahon asianajaja kommentoi oikeudenkäyntiä.

Niko Ranta-ahon siskoa syytetään rahanpesurikoksista liittyen veljensä Niko Ranta-ahon ja Janne ”Nacci” Tranbergin syytettihin huume- ja dopingrikoksiin niin kutsutussa Katiska-vyyhdissä. Esitutkinnassa kävi ilmi, että nainen on ollut tiiviisti tekemisissä Tranbergin kanssa. Hän ei suostunut avaamaan suhdettaan Tranbergiin poliisille erityisen tarkasti.

Ranta-ahon syytetään ottaneen vastaan ja järjestelleen kymmeniä tuhansia euroja huume- ja dopingkaupasta saatua käteistä.

Kertoo saaneensa Naccista kuuntelijan tunteilleen

Yhteyden Tranbergiin alkoivat kuulusteluissa tulla ilmi, kun Ranta-ahon sisko kieltäytyi avaamansa kännykkäänsä, koska se sisälsi henkilökohtaisia asioita. Syyt tarkentuivat kuulusteluiden myötä.

Kysymys: Mitä puhelimessa on sellaista mikä estää sen avaamasta?

Vastaus: Siellä on sellaisen henkilön yhteystietoja, joita en halua jakaa poliisille.

K: Kenestä on kysymys?

V: Jannesta eli Janne Tranbergista.

K: Liittyykö Janne tähän käsiteltävään rikoskokonaisuuteen jotenkin?

V: Ei minun tietääkseni.

K: Oletteko tavannut hänen kanssaan?

V: Olen siis tavannut hänet kerran baarissa noin viisi vuotta sitten.

K: Miten olette päätyneet viestittelemään?

V: Olemme keskustelleet jaksamisesta ja olen kokenut, että hänelle on ollut helppo puhua pahasta mielestä ja shokista, minkä Nikoon liittyvä rikosepäily on aiheuttanut.

”Olemme olleet joka ikinen päivä yhteydessä useita kertoja päivän aikana”

Yhteydenoton syynä oli Ranta-ahon mukaan se, että Tranberg oli kysellyt hänen vointiaan. Tranberg oli aloitteen tehnyt henkilö.

– Hän oli puhunut siskoni kanssa ja tiesi, kuinka järkyttyneitä olimme Nikon kiinniotosta.

Siitä pitäen yhteydenpito olikin Ranta-ahon mukaan hyvin tiheää. Keskustelujen aihepiirit olivat hänen mukaansa arkisia.

– Olemme olleet joka ikinen päivä yhteydessä useita kertoja päivän aikana. Tämä esittämäsi päivä ei ole millään tapaa poikkeus, hän totesi kuulustelijan tiedusteltua erään päivän viestinpitoa.

”En kommentoi häneen liittyviä asioita”

Kuulusteluissa Ranta-ahon kieltäytyi pitkälle kommentoimasta Tranbergiin liittyviä asioita. Hän kertoi, ettei hänellä ole tietoa Tranbergin tekemisistä.

– En kommentoi häneen liittyviä asioita, Ranta-aho totesi kysymykseen siitä, onko tavannut Tranbergia matkoillaan Espanjassa.

Myöhemmin hänen puolustuksensa kertoi oikeudessa, että hän oli isänsä kanssa tavannut Tranbergin kahdesti Espanjassa.

”En koe tarpeelliseksi kertoa meidän väleistä sen tarkemmin”

Myös Ranta-ahon ja Tranbergin suhteen luonne jäi tarkemmin avaamatta.

K: Kerro sinun ja Janne Tranbergin väleistä.

V: Tunnen Jannen.

K: Kerro väleistänne.

V: Tunnen Jannen kuten olen kertonut ja en koe tarpeelliseksi kertoa meidän väleistä sen tarkemmin.

K: Olet puhelimesi lokitietojen mukaan soitellut Janne Tranbergille käytännössä päivittäin. Mitä puhelunne ovat koskeneet?

V: Tämä kysymys minulta on kysytty. En koe tarpeelliseksi avata minun ja Jannen yhteydenpitoa mitenkään. Meidän puheluissa ei ole mitään laitonta. Ne eivät liity mitenkään minun rikosepäilyihin.

Välit mitä ilmeisimmin ovat lämpimät. Tiistaina käräjäoikeudessa Ranta-ahon sisko tervehti lämpimästi lähtiessään veljeään Nikoa sekä Tranbergia. Hän myös vilkutteli lounastauolle lähdettäessä iloisesti hymyillen Tranbergille.

Puolustus: Väitetyssä rahanoudossa kyse gangsterin elokuvakokoelmasta vankilaan

Rahaa syytetään haetun muun muassa helsinkiläiseltä tatuointistudiolta, joka on syyttäjän mukaan ollut muutenkin keskeinen paikka rikosten kannalta. Ranta-ahon puolustuksen mukaan hän oli käynyt hakemassa elokuvia veljelleen vankilassaoloajan viihteeksi. Elokuvat olivat Tranbergin.

– Kerroin hänelle, että Nikolle pitäisi ostaa leffoja ja Niko oli pyytänyt jotain hyviä sarjoja. Janne sanoi minulle, että hänellä on valmiina pahvilaatikollinen sarjoja, mitkä ovat kelmussa. Ne oli pakattu valmiiksi, kun hän lähtee istumaan. Siinä oli 1500 tuntia katsottavaa.

Väitettyjä rahaliikkeitä myös hevostallilla

Nainen oli puolustuksen mukaan myös hoitanut erinäisiä Ranta-ahon asioita tämän jäätyä kiinni, kuten erään myydyn Ferrarin maksua. Syyttäjä uskoi hänen hoidelleen Ranta-ahon laittomien bisnesten velkoja. Naisen puolustus kiisti väitteen.

– Selvä on, että kun ihminen vangitaan, hänen jotain asioita on pakko hoitaa. Niitä Ranta-aho on yrittänyt hoitaa, puolustus toteaa tammikuulle päivätyssä loppulausunnossa.

Tranbergin lähipiiriin kuuluneen miehen puhelimesta löytyi lisäksi viesti, jossa mainittiin Niko Ranta-ahon siskon kotirapun osoite ja epäilty toimitusaika. Ranta-aho on kiistänyt edes tuntevansa miestä. Rahoja on syytetty myös toimitetun Ranta-ahon hevostallin kautta. Ranta-aho ei ole väitteitä kommentoinut, mutta veljensä Niko Ranta-ahon mukaan hän on pyytänyt viemään ja noutamaan rahaa tallille silloin, kun hänen siskonsa ei ole siellä. Sisko ei Nikon mukaan ollut rahoista tietoinen.

Katiska-vyyhtiä selvitellään kevään aikana Helsingin käräjäoikeudessa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja