Janne "Nacci" Tranberg antoi Niko Ranta-ahon siskolle yhden tärkeän ohjeen vangittuna olevan veljen tapaamiseen: "Olin meistä ainoa, joka ei itkenyt"

Mitä Ranta-ahon sisko ja Tranbergin ex-vaimo kertovat oikeudessa? Suora lähetys käräjäoikeudesta alkaa 8:15
MTV:n viihde- ja rikostoimittaja kävivät läpi Katiska-vyyhdin uusimmat käänteet, katso video!

Helsingin käräjäoikeudessa jatkui tänään Katiska-huumejutun käsittely ja oikeuden turvasalissa selviteltiin vyyhtiin liittyvää rahaliikennettä. Tänään äänessä olivat pääsyytettyjen Janne "Nacci" Tranbergin entinen vaimo ja Niko Ranta-ahon sisko. 

Kumpaakin naista syytetään vyyhtiin sekaantumisesta ottamalla vastaan tai säilyttämällä rahoja, jotka olisi hankittu laittomien aineiden kaupalla.

Niko Ranta-ahon siskon asioita käsiteltiin osittain suljetuin ovin.

MTV Uutiset kertoi jo aiemmin tänään "Nacci" Tranbergin ja Ranta-ahon siskon lämpimistä väleistä, ja näitä heidän välejään käsiteltiin tänään myös oikeudessa.

Sisko ei itkenyt

Sisko kertoi, että Tranberg antoi hänelle yhden tärkeän ohjeen siihen, miten tavata poliisin hoteissa oleva läheinen.

Tämä tapahtui viime kesänä Pasilassa, kun Ranta-aho oli otettu kiinni huumerikoksista epäiltynä.

– Hän sanoi, että elä ala itkemään, että se on kamalinta vangittuna olevalle nähdä läheiset niin huonossa tilassa. Olin sitten meistä ainoa, joka ei itkenyt, Ranta-ahon sisko kertoi Tranbergin sanoneen hänelle.

Läheiset sisarukset

Oikeudenkäynnissä siskolta selvitettiin myös hänen välejään veljeensä Niko Ranta-ahoon. Ilmeni, että sisarukset ovat hyvin läheisiä ja he olivat tiiviisti yhteyksissä ennen Ranta-ahon kiinniottoa viime kesänä.

Veljen kiinniotto viime heinäkuussa tuli sokkina koko perheelle.

– Minulla ei ollut missään vaiheessa mitään syytä epäillä, että Niko syyllistyisi mihinkään laittomaan toimintaan. En edelleenkään halua tätä uskoa, mutta pakko se on kai uskoa, kun hän on täällä näin kertonut, sisko sanoi oikeudessa.

Kun sisko kävi tapaamassa vangittua veljeään viime kesänä Pasilan poliisivankilassa, hänet itsensäkin otettiin kiinni.

– Tapaamisen jälkeen ilmoitettiin, että sinä et lähde minnekään, sisko kertoo.

Siskon asuntoon tehtiin myös kotietsintä. Hän oli etukäteen kertonut asunnosta kätköstä löytyneestä rahamäärästä. Hän kertoi piilottavansa korunsa ja rahansa alusvaatelokeron taakse koiranhoitajan käymisen ajaksi, minkä takia siellä oli rahaa.

Sisko kertoi myös, ettei hän ole perinyt mitään veljensä velkoja.

Tutustui "Nacciin" baarissa

Ranta-ahon sisko tapasi Janne Tranbergin ensimmäisen kerrran viisi vuotta sitten baarissa. Niko Ranta-ahon kiinnioton jälkeen he kuitenkin alkoivat viestittelemään.

Espanjassa he tapasivat kahdesti. Tuolloin mukana oli myös Ranta-ahon isä.

Ensimmäisellä kerralla sisko ja isä tyhjensivät Ranta-ahon ja hänen silloisen avopuolisonsa Sofia Belórfin asunnon. Toisen tapaamisen tarkoitus oli auttaa isän ja Niko Ranta-ahon kiinteistökauppojen hoitaminen.

Sisko kiistää toimittaneensa Tranbergille rahoja tai saaneensa niitä häneltä.

Ranta-ahon sisko kuuli veljensä kiinniotosta ollessaan siskonsa luona Belgiassa. Sinä iltana sisko viestitteli Janne Tranbergin kanssa.

– Siitä meni päivä tai kaksi, kun Janne laittoi viestiä ja kysyi mun vointia, hän kertoo.

Siskon oli helppo kysyä Tranbergilta kiinniottoon, vankilaan ja muihin rikosprosessiin liittyviä asioita.

– Tajusin että Jannelle on helppo puhua ja hän on ollut minulle tukena, nainen kuvailee alkanutta viestittelyä Tranbergin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat