Niko Ranta-aho pahoittelee tekemiään rikoksia – johdatti poliisin maastokätköille, joista löydettiin 64 kiloa kovia huumeita

1:57
Liikemies Niko Ranta-aho on maanantaina myöntänyt pääpiirteittäin kaikki häneen kohdistetut syytteet.

Poliisi on löytänyt liikemies Niko Ranta-ahon tunnustuksen johdosta kymmeniä kiloja huumeita maastokätköistä. Ranta-aho pahoittelee tekemiään rikoksia oikeudessa.

Suomen suurimmassa huumeoikeudenkäynnissä, niin kutsutussa Katiska-jutussa, on tapahtunut merkittävä käänne. Yksi pääsyytetyistä, liikemies Niko Ranta-aho on myöntänyt pääpiirteittäin kaikki häneen kohdistetut syytteet. 

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi on löytänyt Ranta-ahon tunnustuksen perusteella maastokätköistä yhteensä 54 kiloa amfetamiinia ja 10 kiloa MDMA:ta, eli ekstaasia. Löytöpaikat sijaitsevat Karkkilassa ja Vihdissä. 

Löydöt tehtiin maanantain ja tiistain aikana, ja Ranta-aho oli itse poliisin mukana etsinnöissä.

Asianajaja Hannu Kaitaluoma on kertonut Ranta-ahon tuoreesta tunnustuksesta Helsingin käräjäoikeudessa tänään. MTV Uutiset on paikalla. 

Kaitaluoman mukaan Ranta-aho on pahoillaan tekemistään rikoksista. 

Aiheesta lisää MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa tänään illalla.

Lue myös: Niko Ranta-aho istuu vangittuna Pasilan poliisivankilassa – tältä hän näyttää nykyään 

Tästä on kyse

Syytteiden mukaan Ranta-aho johti yhdessä ex-Cannonball Janne "Nacci" Tranbergin kanssa Espanjasta käsin rikollisryhmää, jonka uskotaan tuoneen Suomeen vuosien 2016 ja 2019 välisenä aikana satoja kiloja huumeita sekä suuren määrän dopingaineita ja lääkepillereitä.

Jutun toinen pääsyytetty, Janne Tranberg, kiistää edelleen kaikki syytteet. MTV Uutisten tietojen mukaan Ranta-aho ei ole tunnustuksessaan puhunut Tranbergista.

Katiska-jutussa on kaikkiaan yli 50 syytettyä. Syyttäjät ovat ilmoittaneet vaativansa Ranta-aholle, Tranbergille ja useille muille vastaajille 13 vuoden maksimirangaistusta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja