Janne "Nacci" Tranberg halusi itsekin ääneen Katiska-käräjillä – vaatii syytteiden hylkäämistä: "En ole ollut Niko Ranta-ahon tekijäkumppani tässä"

Janne"Nacci"Tranberg kiistää olleensa huumekauppias – puhelimen ääniviestit kertovat muuta 4:22
Kuuntele Janne Nacci Tranbergin puhelimesta löytyneet ääniviestit yllä olevalta videolta. Taustalla arkistokuvaa Tranbergin aiemmista mediaesiintymisistä.

Katiska-käräjillä kuullaan tänään loppulausunnot pääsyytetyiltä. Niko Ranta-aho on myöntänyt suuren osan syytteistä, mutta toinen pääsyytetty, liivijengi Cannonballin ex-pomo Janne "Nacci" Tranberg kiistää syytteet.

Syyttäjien mukaan Ranta-aho ja Tranberg johtivat Espanjasta käsin doping- ja huumausaineiden salakuljetusorganisaatiota.

Vuosien 2016–2019 aikana Suomeen tuotiin syytteiden mukaan 17 kiloa kokaiinia, yli 200 kiloa amfetamiinia, reilut satatuhatta ekstaasitablettia ja muun muassa metamfetamiinia, LSD:tä ja hasista.

Poliisin esitutkinnan mukaan rikoshyöty nousi yli kymmeneen miljoonaan euroon.

Kiistää olleensa Ranta-ahon rikoskumppani

Törkeistä huumausainerikoksista syytetty Tranberg kiisti yhä loppulausunnoissaan kaikki syytteet. "Nacin" asianajaja Jaakko Tuutin mukaan oikeudessa ei ole näytetty todisteita siitä, että Tranberg olisi ollut Ranta-ahon kumppani huumerikoksissa.

– Savuavaa asetta ei vain ole löytynyt Tranbergin osalta, Tuutti sanoi.

Syyttäjän mukaan huumevyyhdissä on käyty nettikauppaa, mutta puolustuksen mukaan todisteita tällaisesta ei ole Tranbergia vastaan.

Takavarikoiduilta tietokoneilta ei ole löytynyt todisteita huumeiden nettikaupasta.

– Niko Ranta-aholla oli kontakteja ja pääomaa, hän tunsi oman kertomansa mukaan kaikki, hän tunsi rikollisia johtajia ja henkilöitä, jotka hän sai avustamaan itseään. Hänellä on ollut oma myönteinen suhtautuminen huumeisiin. Hänellä oli kyky liiketaloudelliseen osaamiseen, Tuutti luetteli.

– Tranberg on sen sijaan matkustellut ympäri maailmaa.

"Ei erityistä tietämystä huumekaupasta"

Tranbergin puolustuksen mukaan huumevyyhdissä syyttäjien kuvaus syytteistä on hyvin yksilöimätön, josta oikeuden tulisi sitten muodostaa yhtenäinen kuva.

– Syyttäjien mukaan Tranbergilla on ollut tietämystä huumerikoksista. Päämiehelläni ei ole mitään erityistä tietämystä huumekaupasta, Tuutti sanoi.

Syyttäjien mukaan on selvää, että Ranta-aho ja Tranberg toimivat huumevyyhdissä yhdessä.

– Mielestäni se on hyvin epäselvää. Tästä ei ole näyttöä, Tuutti totesi.

"Nacci" itsekin äänessä

Myös Janne Tranberg halusi itse kommentoida syytteitään vielä loppulausuntovaiheessa.

– Olen osallistunut tapahtumiin siten, että olen kysyttäessä antanut teknistä neuvontaa ja pimeän verkon markettien toimintaan liittyvää avustusta. En ole ylläpitänyt tai hallinnoinut yhtäkään myyntiprofiilia, Tranberg sanoi.

Tranberg myönsi maksaneensa jotain maksuja ja tehneensä siirtoja, joita hänelle oli välitetty. 

– Olen hävittänyt bitcoin-siirtojen alkuperää enkä ole tiennyt, mihin ne siirrot päätyvät.

Tranbergin mukaan se ei todista rikoskumppanuutta Ranta-ahon kanssa, että kumpikin heistä oleskeli ja asui Espanjassa.

– Kun olen tullut kiinniotetuksi Espanjassa, minulle selvisi törkeä huumerikos, mistä minua epäiltiin. En ole osallistunut huumausainerikoksiin. En ole ollut Ranta-ahon tekijäkumppani tässä, "Nacci" päätti lausuntonsa.

Lue myös:

    Uusimmat