Katiska-jutussa täyskäännöksen tehnyttä Niko Ranta-ahoa tentattiin yli 12 tuntia – kuulustelut päättyivät kello 02.30 yöllä

Katiska-jutussa sokkikäänne: Niko Ranta-aho tunnusti kaiken 8:13

Törkeät huumausaine- ja törkeät dopingrikokset tunnustanutta Niko Ranta-ahoa kuulusteltiin toissapäivänä peräti kaksitoista ja puoli tuntia Helsingin poliisitalossa. MTV:n tietojen mukaan lisätutkinnan kuulustelut alkoivat keskiviikkona iltapäivällä ja kestivät seuraavaan yöhön kello 02.30 asti.

Kuulusteluissa Ranta-aho selvitti hänelle luettuja syytteitä kohta kohdalta. Hänen epäillään järjestäneen ja käyneen huumekauppaa nimimerkin "Cobra" takaa. Rikosepäilyt koskevat vuosia 2016-2019.

Ranta-aho tunnusti maanantaina syyttäjille olevansa "Cobra". Hän oli aiemmin kiistänyt kaikki epäilyt ja syytteet, mutta teki alkuviikosta täyskäännöksen kertomuksissaan. Ranta-aho myönsi pääpiirteittäin kaikki häntä koskevat syytteet.

Tunnustuksen jälkeen Ranta-aho myös johdatti poliisit useille maastokätköille Karkkilassa ja Vihdissä. Niistä löytyi yhteensä 54 kiloa amfetamiinia ja 10 kiloa mdma:ta eli ekstaasia. Ranta-ahon mukaan huumeet olivat syytteissä kuvattuja, kadoksissa olleita eriä.

Ranta-ahon kuulustelut jatkuvat perjantaina ja todennäköisesti myös viikonloppuna. Katiska-juttu jatkuu suunnitelmien mukaan ensi viikolla ja käräjäoikeus kuulee Ranta-ahoa näillä näkymin torstaina.

Toinen pääsyytetty Janne "Nacci" Tranberg kiistää edelleen kaikki syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat