Katiska-jutussa täyskäännöksen tehnyttä Niko Ranta-ahoa tentattiin yli 12 tuntia – kuulustelut päättyivät kello 02.30 yöllä

8:13

Törkeät huumausaine- ja törkeät dopingrikokset tunnustanutta Niko Ranta-ahoa kuulusteltiin toissapäivänä peräti kaksitoista ja puoli tuntia Helsingin poliisitalossa. MTV:n tietojen mukaan lisätutkinnan kuulustelut alkoivat keskiviikkona iltapäivällä ja kestivät seuraavaan yöhön kello 02.30 asti.

Kuulusteluissa Ranta-aho selvitti hänelle luettuja syytteitä kohta kohdalta. Hänen epäillään järjestäneen ja käyneen huumekauppaa nimimerkin "Cobra" takaa. Rikosepäilyt koskevat vuosia 2016-2019.

Ranta-aho tunnusti maanantaina syyttäjille olevansa "Cobra". Hän oli aiemmin kiistänyt kaikki epäilyt ja syytteet, mutta teki alkuviikosta täyskäännöksen kertomuksissaan. Ranta-aho myönsi pääpiirteittäin kaikki häntä koskevat syytteet.

Tunnustuksen jälkeen Ranta-aho myös johdatti poliisit useille maastokätköille Karkkilassa ja Vihdissä. Niistä löytyi yhteensä 54 kiloa amfetamiinia ja 10 kiloa mdma:ta eli ekstaasia. Ranta-ahon mukaan huumeet olivat syytteissä kuvattuja, kadoksissa olleita eriä.

Ranta-ahon kuulustelut jatkuvat perjantaina ja todennäköisesti myös viikonloppuna. Katiska-juttu jatkuu suunnitelmien mukaan ensi viikolla ja käräjäoikeus kuulee Ranta-ahoa näillä näkymin torstaina.

Toinen pääsyytetty Janne "Nacci" Tranberg kiistää edelleen kaikki syytteet.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja