Niklas Hagman nousi takaoven kautta Nuorten Leijonien sankariksi historiallisissa kotikisoissa – ”Menee edelleenkin kylmät väreet”

Mestarien pöytä 4.12. 9:17

Niklas Hagman ratkaisi Suomelle ensimmäisen maailmanmestaruuden alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 1998. Sankarihyökkääjä oli erittäin lähellä jäädä koko kisojen ulkopuolelle.

Suomi otti ensimmäisen maailmanmestaruutensa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 1998 Helsingissä kotiyleisön edessä. Historiallisen MM-kullan ratkaissut Hagman nousi kisajoukkueeseen viime hetkellä.

– Tulin kisoihin takaoven kautta. Treenasin ”B-maajoukkueen” kanssa, ja sieltä minut nostettiin viimeiseen leiritysryhmään ennen 1998 Helsingin kisoja. En edes kerennyt miettimään, että pitäisi pelata hyvin ja ottaa NHL-varaus, Hagman muistelee.

Nuoret Leijonat sai kotikisoissaan aikaan valtavan kiekkohuuman, mikä näkyi juuri valmistuneen Hartwall Arenan lehtereillä yleisöryntäyksenä.

– Hartwall Arena oli juuri rakennettu. Ennen kisoja kukaan ei odottanut meiltä yhtään mitään. Meillä oli hyviä pelaajia, mutta ei kukaan ajatellut meidän voittavan. Liittokaan ei ihan valmistautunut siihen, koska Kanada-pelissä oli hirveät jonot koko pelin ajan. Sen jälkeen kaikki pelit olivat loppuunmyytyjä, Hagman kertoo.

Hagman pelasi lopulta erinomaisen turnauksen iskien 7 ottelussa neljä maalia. Hagman nousi lopulta koko turnauksen ratkaisijaksi, kun hän vastasi Suomen voittomaalista Venäjää vastaan pelatun finaalin jatkoajalla.

– Menee edelleenkin kylmät väreet, kun muistelee sitä. Tulin vähän puskista ja puhuttiin, pitäisikö minun olla joukkueessa. Finaalissa housujen kautta pomppi onnenkantamoinen sisään ja kaikki olivat ihan pähkinöissä, Hagman hehkuttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat