Suomen täyteen huutoon räjäyttänyt Niklas Hagman äimistelee yhä yli 20 vuoden takaisia tapahtumia: "Ihan uskomatonta"

Nuoret Leijonat maailmanmestareita! 8:10
Niklas Hagman muistelee vuoden 1998 maailmanmestaruusmaaliaan nuorten kotikisoissa.

NHL:ssäkin pitkän uran luoneella entisellä jääkiekkoilijalla Niklas Hagmanilla vilistävät yhä kylmät väreet, kun hän muistelee voittomaaliaan alle 20-vuotiaiden MM-finaalissa Helsingissä vuonna 1998.

"Hakki" räjäytti kotiyleisön täyteen huutoon, kun hän onnistui onnekkaasti iskemään MM-loppuottelun 2–1-jatkoaikamaalin Venäjän reppuun. Tuon maailmanmestaruuden Hagman laskee suureksi kohokohdaksi urallaan.

– Onhan ne ihan uskomattomia muistoja. Vaikka sain pelata kiekkoa mukavan uran, lämpimimpiä muistoja on nuorten maailmanmestaruus. Voitimme sen Helsingissä kotikaupungissa, ja voittomaali meni vielä onnenkantamoisella housuistani, Hagman äimisteli Huomenta Suomessa.

Jokisen Olli syötti ja (Venäjän) pakin mailasta se nousi vähän ilmaan. Mailalla koitin sitä sohia, mutta se meni housunlahkeisiin ja sisään. Ei siinä edes mietitty, hyväksytäänkö sitä vai ei. Sen näki, että äkkiä vain kamat ja kypärä pois ja he hyväksyvät sen ja jatketaan eteenpäin.

– Edelleenkin menee kylmät väreet, kun muistelen sitä. 

Saavutus menee Hagmanilla miestenkin arvokisamitalien edelle. Hän oli saavuttamassa olympiahopeaa ja -pronssia, ja lisäksi hän pelasi World Cupissa toiseksi vuonna 2004 tulleessa Suomen joukkueessa. Nuorten MM-kulta oli kuitenkin hänen urallaan ainoa mestaruus maajoukkuepaidassa.

– Mikä voisi päästä lähelle on Torinon olympiahopea, mutta hävisimme kuitenkin Ruotsille 2–3. Se ei ole sama kuin jos voitat. Vaikka jälkeenpäin se onkin loistava saavutus, kuitenkin hävisimme.

Seurajoukkuetasolla Hagman voitti kerran Suomen ja Sveitsin mestaruudet. Hyökkääjä pelasi urallaan kaikkiaan 770 NHL:n runkosarjaottelua tehoin 147+154=301 ja 30 NHL:n pudotuspeliottelua pistein 4+3=7.

Miten Hagman arvioi Nuorten Leijonien maailmanmestaruuteen eilen päättynyttä turnausta Kanadassa? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Kultahuumaa - mistä on Leijonien menestys tehty? 7:46
Jan Lundell tunnelmoi poikansa Anton Lundellin voittamaa maailmanmestaruutta Nuorissa Leijonissa.

Lue myös:

    Uusimmat