Mainos

Nikita Fouganthinelle ei armoa

Presidentti on jälleen hylännyt kolmoissurmaaja Nikita Fouganthinen, eli entisen Juha Valjakkalan, armonanomuksen. Vankilavuosia hänelle on ehtinyt kertyä jo 19.

Åmselen kolmoissurmaajana tunnetuksi tullut Nikita Joakim Fouganthine, entinen Juha Valjakkala, joutuu jatkamaan elinkautisen vankeusrangaistuksensa kärsimistä.

Tasavallan presidentti on hylännyt jälleen hänen armonanomuksensa. Fouganthine on istunut vankilassa jo yli 19 vuotta, Suomen oloissa poikkeuksellisen pitkään.

Korkein oikeus puolsi lausunnossaan Fouganthinen päästämistä ehdonalaiseen vapauteen. Tasavallan presidentin ei kuitenkaan ratkaisussaan tarvitse noudattaa annettuja lausuntoja. Ratkaisuja ei myös koskaan perustella.

Vuosien varrella hän on tehnyt lukuisia armonanomuksia. Ensimmäisen kerran hän anoi armoa, tuolloin vielä Valjakkalana, kymmenen vuotta sitten.

Fouganthinen kannalta tilannetta ei parantanut, että hän viime syksynä pakeni Haminan avovankilasta. Hänet saatiin kiinni joulukuun alussa Helsingistä.

Vankeinhoitoviranomaiset myönsivät, että siirto avovankilaan oli virhe. Sittemmin vanki siirrettiin Kuopion vankilaan.

Tämän tiedon kertominen oli poikkeuksellista. Vankien olinpaikkoja ei kerrota julkisuuteen.

Valjakkala surmasi kolme ihmistä Åmselessä Pohjois-Ruotsissa vuonna 1988. Muutaman viikon pakoilun jälkeen hän jäi kiinni. Hänet siirrettiin Suomeen kärsimään elinkautista vankeuttaan. Vankeutensa aikana hän on muuttanut nimensä.

Tasavallan presidentti hylkäsi tänään 11 armonanomusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.