Mainos

Niinistön puheelle kiitosta: "Ensikertalaiselle tuli kylmät väreet"

Tuoreet kansanedustajat kiittelivät vuolaasti presidentin talous- ja ulkopolitiikan linjauksia valtiopäivien avajaispuheessa.

Myös kannanotto suvaitsevaisuuden ja erilaisuutta sietävän Suomen puolesta sai huomiota.

Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen pitää tärkeimpänä taloustekona sitä, että työn tekeminen on kaikissa oloissa kannattavaa. 

- Nyt tarvitaan raja-aitojen rikkomista ja saumatonta yhteistyötä puolin ja toisin. Hyvä, että kaikki ryhmät ovat toivottavasti yhtä mieltä tilanteen vakavuudesta. 

Toinen valtiopäivien ensikertalainen Nasima Razmyar (sd.) piti puhetta arvokkaana. 

- Erityisesti koin hyvin tärkeänä, että hän nosti suvaitsevaisuuden isoksi teemaksi, mutta myös taloudellisen tilanteen. 
Ensikertalaiselle tuli kylmät väreet, mutta oikeista syistä.

Perusuomalaisten Laura Huhtasaari nosti esiin vaatimuksen yhteistyöstä. 

- Presidentti toi selvästi esiin sen, että nyt kansanedustajat ja puolueet tehkää yhteistyötä. Hän myös sanoi, että älkää riidelkö.

Kansanedustaja Antti Kurvista (kesk.) lämmitti se, että nuoret kansanedustajat nostettiin presidentin puheessa erikseen esiin. Myös Niinistön ulkopoliittiset linjaukset miellyttivät. 

- Kyllä minä nostaisin esille tämän ulko- ja turvallisuuspolitiikan. Niinistö totesi, että sitä tehdään pitkällä sihdillä, ei hetken tunnetilojen takia. Se oli minusta hyvä vastalause julkiselle pelottelukeskustelulle, mitä mediassa on ollut. 

Presidentinvaaleissa Niinistölle hävinnyt Pekka Haavisto (vihr.) piti hyvänä, että presidentti pyrkii vaikuttamaan hyvän ja vahvan hallituspohjan muodostamiseen. Niinistön puheesta Haavisto nosti esiin myös kansainvälisen turvallisuuden ja maan yhtenäisyyden korostamisen.

Haavisto hehkutti puhemiehen ja tulevan pääministerin Juha Sipilän (kesk.) vastauspuhetta presidentille. 
 
- Minusta Juha Sipilän puhe oli erinomainen. Hän otti esiin monia sellaisia asioita, jotka ovat olleet vaalituloksen jälkeen monien mielessä. Mikä on Suomen globaali vastuu? Hän mainitsi Välimeren pakolaiset, Nepalin maanjäristyksen ja maahanmuuttajien tilanteen. Hän mainitsi myös sen, että turhien vastakkainasettelujen luominen eri maan osien välillä on tarpeetonta. Minä ainakin pidin tästä puheesta. 

Uudet ja vanhat kansanedustajat kokoontuivat puheiden jälkeen perinteiseen kahvitilaisuuteen Finlandia-talon lämpiöön. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.