Mainos

Niinistö puhelustaan Putinin kanssa: Varmasti kaikki ovat yllättyneet

Presidentti Sauli Niinistö sanoi puheessaan maanpuolustuskurssin avajaisissa että suhteet Venäjän ja lännen välit ovat kireimmät sitten kylmän sodan.

Niinistö sanoi toimittajille maanpuolustuskurssin avajaisten yhteydessä, että lähestyvä uudenlainen kylmä sota on pyrittävä estämään kaikin tavoin. Yhtenä keinona kiristyvien suhteiden lieventämiseen hän mainitsee keskusteluyhteyden.

Presidentti Sauli Niinistö keskusteli itse puhelimitse Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa viimeksi torstaina. Viikonloppuna tilanne kiristyi uudelleen Itä-Ukrainassa.

Niinistö ei kertonut torstaisen puhelinkeskustelun sisällöstä.

– Kerta toisensa jälkeen varmasti kaikki meistä ovat yllättyneet, sanoi Niinistö.

Niinistön mukaan sävy puhelinkeskusteluissa Putinin kanssa ei ole muuttunut viime aikoina. Niinistö kertoo, että Ukrainasta on puhuttu pääsääntöisesti tämän vuoden ajan.

Puheita mahdollisesta rauhanturvaoperaatiosta Niinistö kommentoi sanomalla, että operaatiossa pitää ottaa huomioon Ukrainan tahto.

Niinistö katsoo, että vielä saattaa olla mahdollista palata niin sanottuun Minskin rauhansuunnitelmaan.

Niinistö kommentoi kasakka-sananlaskua

Presidentti Sauli Niinistö siteerasi puheessaan venäläistä sananlaskua, jonka mukaan "kasakka ottaa sen, mikä on löyhästi kiinni".

Niinistöltä kysyttiin, viittaako sananlasku Ukrainan kriisin.

– Se sananlasku on aika kuvaava, joten siksi sitä käytin ja kenelle se sitten antaa vastaavaa kuvaa, niin se on kuulijassa, vastasi Niinistö.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.