Mainos

"Onko olemassa maksettujen saattajien järjestelmä? " Niinistö ihmettelee Venäjän uutisia kuolleesta turvapaikanhakijasta

Presidentti Sauli Niinistö on ärtynyt tavasta, jolla venäläinen media on kommentoinut itärajan takana kuoliaaksi jäätynyttä intialaista turvapaikanhakijaa. Niinistö ihmettelee mistä rajanylitysluvista ja maksetuista saattajista Venäjällä oikein puhutaan. 

2:17

– On tietysti ikävää että näin tapahtui - tosin hän ilmeisesti kuoli sydänkohtaukseen. Olen lueskellut venäläistä lehdistöä jonka mukaan se tapahtui Suomen rajalla, mutta media kertoi kyllä myös ihan itse että se tapahtui 70 kilometriä Suomen rajasta, presidentti Niinistö kuvailee.

Venäjän lehdistössä on kerrottu, että mies olisi menehtynyt autoonsa odottaessaan Suomelta rajanylityslupaa, jota hänelle ei oltu annettu. Niinistö ihmettelee, mistä lupajärjestemästä venäläinen media oikein puhuu. Tällaista suomalaista lupaa ei ole. 

– Hämmentävää oli - ja puhun nyt venäläisen median kertomaa - pari hämmentävää asiaa: Ensinnäkin kerrottiin että mies ei ollut saanut lupaa siirtyä eteenpäin. Kysymys ei ollut ainakaan suomalaisesta luvasta, 70 kilometriä syvällä Venäjällä. Tämä tietysti vähän ihmetyttää: Mikä lupajärjestelmä? Ja sitten toisaalta kerrottiin että hän ei saanut apua, koska hän ei ollut maksanut itselleen saattajaa, Niinistö ihmettelee.

– Jos näin on, niin tämä herättää kysymyksiä: Onko olemassa joku lupajärjestelmä ja maksettujen saattajien järjestelmä? Ja jos tällainen todella pitää paikkansa, se kyllä herättää vakavia ajatuksia.

 Toimittajan kysymykseen siitä, viittaako tämä ihmissalakuljetukseen tai onko toiminnassa siihen viittaavia piirteitä, Niinistö vastasi:

– Jääköön tämä jokaisen itse päätettäväksi, mutta kyllä se minua vähän askarruttaa nyt.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.