Mainos

Niinistö ihmettelee SAK:n vaatimuksia

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö pysyy kovana palkansaajajärjestö SAK:n vaatimuksille.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ei taivu palkansaajajärjestö SAK:n painostuksen edessä. Niinistö ihmettelee SAK:n vaatimuksia työsopimuslaki-kiistassa, ja tarjoaa vastavetona yleissitovuussäännösten säilyttämistä täsmälleen nykyisellään.

Viikonloppuna kokoontunut SAK:n valtuusto varoitti hallitusta ajamasta ratkaisua, joka ei tyydytä palkansaajajärjestöjä. SAK uhkasi kaataa jopa kaavaillun TUPO-ratkaisun ellei hallitus taivu kiistassa.

Niinistölle SAK:n tiukka kanta tuli yllätyksenä siitäkin huolimatta, että jo hallitusohjelmaa tehtäessä SAK:n mielipide tuli selväksi. Hänen mukaansa asia kuuluu demokratiassa hallitukselle ja eduskunnalle, eikä muille.

Hallituksen ja SAK:n välillä on erimielisyyttä työsopimuslain uudistamisesta ja varsinkin työehtosopimusten yleissitovuudesta.

Niinistö jarruttelee myös innokkaimpia veronkeväntäjiä

Niinistö toppuuttelee myös hallituksen sisällä käytävää veronalennuskeskustelua, jota hän kuvaa lähinnä "kevätkirmailuksi verolaitumilla".

Veronkevennyksiä on hallituksessa esitetty palkoista bensaan ja aina elintarvikkeisiin asti. Niinistön mielestä tässä vaiheessa neljän miljardin tuloverotuksen alentamistavoite on hyväksyttävä.

Ainakin tässä vaiheessa, Niinistö valmistelee veronkevennyksiä vain jo hallitusohjelmassa sovitulla tavalla.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.