Mainos

Nigeriassa vaaditaan selvitystä lentoturmien syistä

Nigerian presidentti Olusegun Obasanjo on vihjannut, että kaikki maan lentoliikenne saatettaisiin siirtää ulkomaalaisten hallintaan.

Nigeriassa vaaditaan selvitystä 107 ihmisen hengen vaatineen lentoturman syistä. Lauantaina maahan syöksyneen turmakoneen mustat laatikot löytyivät eilen ja maan ilmailuviranomaiset lupasivat lähettää ne ulkomaille tutkittaviksi.

Turma on järkyttänyt nigerialaisia erityisesti siksi, että uhrien joukossa oli 71 koululaista arvostetusta katolisesta koulusta. Huolta maan ikääntyvästä lentokalustosta lisää se, että edellisestä tuhoisasta lentoturmasta on kulunut alle kaksi kuukautta. Tuolloin matkustajakoneen maahansyöksy vaati 117 ihmisen hengen.

- Kaikki nigerialaiset lentokoneet ovat lentäviä ruumisarkkuja, syytti 24-vuotias John Baligo, joka saapui portharcourtilaiseen sairaalaan etsimään veljensä ruumista. Baligo lähetettiin kotiin etsimään papereita, jotka todistaisivat hänen olevan vainajan sukulainen.

Presidentti Olusegun Obasanjo on kutsunut ilmailuviranomaisten ja lentoyhtiöiden edustajia huomenna järjestettävään hätäistuntoon. Obasanjo vihjasi eilen, että kaikki maan lentoliikenne saatettaisiin siirtää ulkomaalaisten hallintaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.