Mainos

Nigerian presidentti ensivierailulla Suomessa

Suomessa vieraileva Nigerian presidentti vähättelee maansa ihmisoikeusloukkauksia.

Afrikan väkirikkaimman valtion Nigerian presidenttiOlusegun Obasanjo on tavannut tänään Helsingissä Suomen poliittista johtoa ja liike-elämän edustajia. Obasanjo on kautta aikain ensimmäinen Nigerian johtaja, joka vierailee Suomessa.

Nigeria on viime aikoina kärsinyt jatkuvista lakoista, lakonuhista, levottomuuksista ja etnisistä yhteenotoista. Nigeria on tärkeä öljymaa, jossa on 110 miljoonaa asukasta ja lukuisia etnisiä ryhmiä. Yhteiskuntaolot ovat epävakaat. Viimeksi polttoaineen hinnannousu aiheutti yleislakonuhan. Mm. öljynporauslautoilla on otettu panttivankeja.

Kansainvälisestä arvostelusta huolimatta presidentti Obasanjo ei pidä maataan piinanneita lakkoja mitenkään poikkeuksellisina. Presidentti muistutti, että kyllä muuallakin on lakkoiltu, kun öljynhintaa on nostettu.

Nigerian ihmisoikeustilannetta seuraava Amnesty International arvostelee sitä, että Nigerian hallinto ei pidä maassa järjestystä yllä ja iso osa sosiaalihuollosta on jätetty monikansallisille yhtiöille, jotka hoitavat työnsä ketkä hyvin, ketkä jättävät hoitamatta.

Suomesta Obasanjo jatkaa huomenna vierailulle Ruotsiin.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 17.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.