Nigerialaisvoimaa VPS:lle

Jalkapalloliigassa pelaavan Vaasan Palloseuran uusin hankinta, nigerialainen Adeniyi Agbejule saapui Vaasaan sunnuntaina. Mies oli heti maanantaina iltapäivällä mukana seuran harjoituksissa. Hän on vuokralla Boloniasta kauden loppuun saakka.

Agbejule on 175-senttinen kärkipelaaja. Hän aloitti kauden Puolan ykkösdivisioonassa Boloniassa, mutta ei saanut tarpeeksi peliaikaa. Agbejule siirtyikin entiseen seuraansa, 2. divisioonassa pelaavaan Hutnikiin, jonka riveissä hän viimeisteli viime kaudella 20 maalia.

Ennen Vaasaan siirtymistään hän pelasi Hutnikissa kaksi ottelua, joissa mies teki kaksi maalia. VPS:n valmentaja Jukka Ikäläinen ei ole nähnyt miestä aikaisemmin eikä halunnut vielä kertoa sitä, pääseekö nigerialainen avauskokoonpanoon jo ensi sunnuntaina, jolloin Palloseura kohtaan kotikentällään HJK:n.

Vaasalaisten pelaajamateriaali on kapea. Sitä ovat verottaneet lisäksi useat loukkaantumiset. -Hyökkäyspäähän tarvitaan lisävoimaa, joten siinä mielessä uusi pelaaja on hankittu, Ikäläinen sanoi.

VPS:ssä pelannut keskikenttäpelaaja Tuomas Uusimäki siirtyi kesken kauden viikko sitten MyPa:a vastaan pelatun ottelun jälkeen Ruotsin pääsarjassa pelaavaan göteborgilaiseen BK Häckeniin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat