Mainos

Nicolas ja Cecilia Sarkozy vahvistivat eroavansa

Kumpikaan ei ole kommentoinut eroa, mutta eron uskotaan tapahtuneen Cecilia Sarkozyn aloitteesta.

Ranskalla on nyt historiallisesti sinkkupresidentti. Nicolas Sarkozy ja hänen vaimonsa Cecilia ovat vahvistaneet, että he eroavat 11 vuoden avioliiton jälkeen.

Pitkään uumoiltu ero aiheutti Ranskassa odotetusti valtavan mediamylläkän.

Kumpikaan ei antanut asiasta kommentteja, mutta eron uskotaan tapahtuneen Cecilian aloitteesta. 49-vuotias entinen malli ei ole viihtynyt roolissaan presidentin vaimona ja on jo kuukausia vältellyt osallistumista virallisiin edustustilaisuuksiin.

Jo kaksi vuotta sitten hän lausahti, että ajatus elämästä Ranskan ensimmäisenä rouvana tylsistyttää häntä.

Cecilia ei myöskään käynyt äänestämässä kevään presidentivaalien toisella kierroksella, mikä lisäsi arveluja avioliiton ongelmista.

Karikoista on kuitenkin kirjoitettu melko vähän, koska yksityisyyttä suojaavat lait ovat Ranskassa tiukkoja.

Kova kolaus presidentille

Ero tuli Sarkozylle poliittisesti haastavaan aikaan. Tänään julkinen liikenne seisoi laajasti, kun työntekijät vastustivat Sarkozyn ajamaa eläkeuudistusta. Lakkoja on todennäköisesti luvassa lisää, kun uudistukset etenevät.

Ranskassa aprikoidaankin jo, miten ero vaikuttaa Sarkozyn työhön.

Sarkozya luonnehditaan hyvin kilpailuhenkiseksi. Hänen tiedetään inhoavan kaikenlaisia tappioita ja olevan hyvin tarkka imagostaan.

Sarkozy on itse myöntänyt, että jo väliaikainen ero Ceciliasta kaksi vuotta sitten oli hänelle rankkaa aikaa. Tuolloin Cecilia lähti New Yorkiin toisen miehen kanssa.

Pari teki kuitenkin sovinnon.

- Nyt olemme palanneet yhteen pysyvästi ja tosissaan, Sarkozy kirjoitti viime vuonna ilmestyneessä kirjassa.

Presidentti on käyttänyt myös näyttävää avioliittoaan osana imagonsa luomista. Tyylikästä pariskuntaa on kuvailtu Ranskan Kennedyiksi.

Toistaiseksi on vielä epäselvää, kuinka Sarkozyt voivat virallistaa eronsa. Ranskan presidentillä on virassa ollessaan immuniteetti kaikista oikeudellisista toimista.

Ensitapaaminen jo 1984

Espanjalaistaustainen Cecilia Ciganer-Albe'niz ja Nicolas Sarkozy tapasivat ensimmäisen kerran jo vuonna 1984, kun Cecilia avioitui ensimmäisen aviomiehensä kanssa.

Sarkozy virallisti Neuillyn pormestarina Cecilian ja tätä selvästi vanhemman tv-juontaja Jacques Martinin avioliiton.

Cecilia sai Martinin kanssa kaksi lasta, mutta yhteiselo päättyi vain viisi vuotta myöhemmin. Tuolloin Sarkozy oli jo tahollaan naimisissa. Sarkozy sai Ceciliansa lopulta vuonna 1996. Pariskunnalla on yhdessä 10-vuotias poika.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.