Nico Rosberg varoittaa Sebastian Vetteliä vahvasta Charles Leclercistä: “Sebin täytyy olla täydellinen”

Mitä voidaan odottaa tulevalta F1-kaudelta? 1:56
Toni Vilander ja Niki Juusela ennakoivat formulakautta 2019.

Ferrari-kuljettaja Sebastial Vettel joutuu ensi kaudella kovan paineen alle tallitoverinsa Charles Leclercin taholta, uskoo formula ykkösten maailmanmestari Nico Rosberg.

Leclerc ottaa alkavalla kaudella Kimi Räikkösen paikan italialaistallin autossa. Rosberg odottaa Leclercin tarjoavan todella kovan mittatikun Vettelin suorituskyvylle.

– Vettelin täytyy olla varuillaan, koska Leclerc on todella vahva eikä hänellä ole enää Räikkösen mukavuusaluetta. Nyt asiat ovat muuttuneet. Sebin täytyy olla täydellinen, mikäli hän haluaa voittaa, Rosberg ennakoi Ferrari-kaksikon voimasuhteita italialaiselle Autosprint-lehdelle.

Viime kausi oli pettymys Vettelille ja Ferrarille, kun Lewis Hamilton ja Mercedes pokkasivat kauden päätteessä jälleen sarjan mestaruudet. Rosberg muistelee omaa katkeraa tappiotaan tallitoverilleen Hamiltonille kaudella 2015. Seuraavalla kaudella saksalaiskuski onnistui kuitenkin kääntämään tilanteen edukseen.

– Tämä on urheilua. Välillä kaikki näyttää menevän oikeaan suuntaan, mutta silloin tarvitsee tehdä vain yksi virhe, mikä tuo sinut alas ja vie itseluottamuksen. Sitten kaikki menee pieleen.

– Sama tapahtui minulle kaudella 2015 Hamiltonia vastaan. Minun täytyi muuttaa asennettani. Päätin silloin, että minun täytyy johtaa peliä. Lewis pyrkii aina asettamaan omat sääntönsä, mutta estin häntä löytämästä motivaatiota ottamalla tilanteen hallintaani ja voitin, Rosberg jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat