Mercedes-pomo aistii Ferrarin kuljettajakaksikon välillä räjähdysherkkyyttä – "Kun kaksi alfaa taistelee…"

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff uskoo, että Ferrarin Charles Leclercin ja Sebastian Vettelin viimeaikainen kilpailuasetelma voi aiheuttaa ongelmia tallin sisällä.

Leclerc on viime kilpailuiden aikana osoittanut olevansa selkeästi tallitoveriaan edellä. Singaporessa eriävät taktiikat suosivat kuitenkin Vetteliä, joka onnistui nousemaan kisaa johtaneen monacolaisen edelle varikkopysähdyksien yhteydessä, mikä sai Leclercin tuimaksi.

Ferrari-kaksikon välinen piste-ero MM-taulukossa on tällä hetkellä kuusi pistettä Leclercin eduksi. Leclercin ja Vettelin tiivis taisto voi Toto Wolffin mukaan koitua myös suureksi ongelmaksi Ferrarin sisällä.

– Minusta aina, kun kaksi alfaa taistelee tietystä asemasta, siinä on potentiaalia kilpailulle ja asioiden kiihtymiselle. Olemme olleet siinä tilanteessa. Tällä hetkellä olemme erittäin vahvoja ja omaamme selkeän filosofian, Wolff toteaa Motorsportin mukaan.

Wolffilla on omaa kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta, kun tallitoverit Lewis Hamilton ja Nico Rosberg taistelivat useamman vuoden ajan mestaruudesta keinoja kaihtamatta, mikä koitui välillä myös tallille kohtalokkaaksi.

Leclercin ja Vettelin taistelu ei välttämättä eskaloidu yhtä kiihkeäksi kuin entisen Mercedes-kaksikon, mutta Wolff näkee kuitenkin tilanteessa Mercedestä hyödyntävän mahdollisuuden

– Positiivista on, että Leclerc ja Vettel ottavat pisteitä pois toisiltaan, mikä on etu meille, mutta emme halua katsoa pistetilannetta tässä kohtaa.

Lue myös:

    Uusimmat