Charles Leclerc haluaa muuttaa hierarkian Ferrarilla

Ferrari-kuljettaja Charles Leclerc kertoo tekevänsä kaikkensa muuttaakseen ennen F1-kauden alkua määritellyn nokkimisjärjestyksen hänen ja tallitoverinsa Sebastian Vettelin välillä.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto julisti kauden alla Vettelin olevan tallin ykköskuski. Leclerc on kuitenkin laittanut nelinkertaisen maailmanmestarin koville, mikä on pakottanut italialaistallin turvautumaan Leclercin harmiksi tallimääräyksiin.

– Minun on näytettävä osaamistani kilparadalla, jonka jälkeen tilanne toivottavasti jonakin päivänä muuttuu. Kuten kaikki muutkin kuljettajat täällä, niin haluan olla nopein. Tähän saakka olen ymmärtänyt kaikki päätökset, vaikka joskus kuljettajan onkin vaikea hyväksyä niitä, Leclerc kertoi saksalaiselle Auto Motor und Sport -lehdelle.

– Minulla on Ferrarilla rinnallani nelinkertainen maailmanmestari, joka ajaa tallissa viidettä kauttaan. Ymmärrän tallin hierarkian tällä hetkellä, mutta teen kaikkeni muuttaakseni sen, Leclerc painotti.

Ferrarin moottorivika ryöväsi Leclerciltä Bahrainissa lähes varmalta vaikuttaneen voiton. Monacolaiskuski suhtautuu tilanteeseen kuitenkin tyyneydellä, mutta Bakun aika-ajon ulosajo harmittaa häntä vieläkin.

– Sellaista voi tapahtua moottoriurheilussa. Joskus tekninen ongelma voi maksaa voiton, joskus taas oma virhe. Minua ärsyttää enemmän, jos teen itse virheen. Kuten Bakussa.

– Se on vain typerää. Heitin potentiaalisen paalupaikan roskakoriin. Se maksoi minulle mahdollisuuden voittaa sunnuntaina. Autolla oli potentiaalia voittaa. Oli minun syytäni, ettei se toiminut, Leclerc lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat