Nico, 6, sai palovammoja, kun Bemarin penkinlämmittimeen iski vika – paitakin suli: "Se olisi voinut koitua kuolemaksi"

BMW:n penkinlämmitin käräytti lapsen tyynyn 2:08
BMW:n penkinlämmitin käräytti lapsen tyynyn

Amerikkalaisperheen mukaan heidän kuusivuotias poikansa sai lieviä palovammoja, kun BMW-merkkisen katumaasturin penkinlämmitin vikaantui.

Massachusettsissa asuvat Tony ja Lisa Montanaros kertovat, että autossa sattui vaaratilanne penkinlämmittimen vian vuoksi. Nico-pojan, 6, istuin ja tyyny kärähtivät ja hänen paitansa suli kiinni peittoon.

Silmiä kirvelsi, tyynyn alta pöllähti savua

Perhe oli ajamassa pitkää matkaa kotiin, ja tapahtumahetkellä Nico oli nukkumassa vuosimallin 2013 BMW X5:n takapenkillä. Lisasta alkoi tuntua, että jokin on vialla; CBS:n paikalliskanavalle hän kuvasi tuntemuksiaan "äidinvaistoksi". Autossa alkoi myös haista oudolta.

– Silmiäni alkoi kirveltää, Lisa muistelee.

Lisa pysäytti auton tutkiakseen tilannetta ja tankatakseen samalla. Hän avasi auton takaoven ja liikautti Nicon tyynyä. Tyynyn alta tupsahti autoon savua.

– Hätäännyin, Lisa kuvailee.

Tyyny oli mustunut

Lisa alkoi hoputtaa Nicoa ulos. Pojan tyyny oli mustunut ja vaikutti sulaneen kiinni penkkiin. Lisäksi Nico sai käteensä lieviä palovammoja.

– Se olisi voinut koitua kuolemaksi, Lisa kuvailee.

Syy penkinlämmitin?

Nico oli uniensa ajaksi pannut penkinlämmittimen päälle. Nyt poika on kertonut, ettei aio enää torkkua autossa. Perhe toivoo tarinansa varoittavan muita perheitä mahdollisista auton osien yllättävistä vioista. Lisan mukaan auto toimi ongelmitta tapaukseen asti.

Lisa uskoo, että kaikki olisi voinut päättyä vielä huonommin, jos hän ei olisi pysähtynyt.

– Nico olisi siirtänyt tyynyä ja luultavasti polttanut itsensä, ja minä olisin kirkunut.

Eivät enää aja autollaan

Lisa ja Tony eivät enää aja BMW:llään, vaan heillä on käytössään laina-auto.

Autojen turvallisuuteen erikoistunut Sean Kanekommentoi haastattelussa, että lämmitinten toimintahäiriöt ovat harvinaisia, mutta niitä kuitenkin tapahtuu.

– Jos olet ajamassa ja auton sisätiloihin tulee savua, jokainen ymmärtää, että se on ongelmallista ja voisi johtaa myös onnettomuuteen, hän kuvaa.

BMW ei ehtinyt kommentoida asiaa heille haastattelun puitteissa annettuun aikarajaan mennessä.

Lähteet: CNN, CBS

Lue myös:

    Uusimmat