Tesla paloi isolla liekillä Teksasissa: "Arvelemme, että akku räjähti – mitä jos lapset olisivat olleet autossa?"

Upouusi Tesla syttyi tuleen Kaliforniassa 1:34
Tuliterä Tesla Model S syttyi tuleen Kaliforniassa vuonna 2018.

Tesla syttyi Teksasissa tuleen kesken ajon.

Teksasissa Friscon kaupungissa asustava Usmaan Ahmad lukeutuu epäilemättä onnekkaimpiin Teslan Model S -mallin omistajiin kautta aikojen. Siitäkin huolimatta että hänen sähköautonsa on tällä hetkellä enemmän kuin entinen.

Ahmad tuskin unohtaa aivan heti marraskuista ajomatkaansa, joka oli päättyä hänen kannaltaan kohtalokkain seurauksin.

Hän kuuli kesken ajon useita kovia paukahduksia. Pysäköityään Teslansa Ahmad ponnistautui saman tien ulos autostaan tarkistamaan, mistä äänet olivat peräisin, InsideEVs-sivusto kertoo.

Tuskin hän oli päässyt ulos, kun Model S syttyi täyteen liekkiin. Pikaisesti paikalle kutsutut Friscon pelastuslaitoksen yksiköt saivat tulipalon taltutettua ennen kuin auto ehti palaa pohjalevyä myöten.

Ahmad ei ollut ainoa tapauksen perin pohjin järkyttämä.

Teslan pääjohtaja Elon Musk saa harva se päivä tviittejä, joissa hänen asiakkaansa kyselevät neuvoja mitä hullunkurisimpiin pulmiin. Tällä kerralla Ahmadin vaimo Subia oli sananmukaisesti kuolemanvakavalla asialla.

Hän tviittasi tapahtuman jälkeen lukuisia järkytyksen sekaisia viestejä, joissa hän myös vaati Teslalta ja Muskilta selitystä läheltä-piti-tilanteeseen. Hän liitti tviitteihinsä pariskunnan karrelle palaneesta autosta ottamiaan kuvia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Mieheni kääntyi kulman takaa, kuuli kovia paukahduksia, pysäytti ja pääsi ulos sekunteja ennen kuin Tesla Model S syttyi selittämättömästi tuleen. Tesla ei ole vielä kyennyt tutkimaan tapausta, mutta minä pelkään perheeni ja kaikkien Teslalla ajavien ystävieni puolesta. Haluamme yksikertaisesti vastauksia.

Virallista selitystä tulipalolle ei toistaiseksi ole tarjolla. Pariskunta arvelee kuitenkin, että heidän autonsa akku olisi räjähtänyt.

– Arvelemme, että Teslan akku räjähti. Mieheni melkein otti lapset mukaansa lähtiessään. Mitä jos lapset olisivat olleet autossa? Hän ei ole kyennyt karistamaan kysymystä mielestään. Tai jos minä olisin ollut kuljettajan viereisellä istuimella? Subia tviittasi.

Model S paloi Shanghaissa

Tapaus ei ole ensimmäinen laatuaan. Viime vuoden huhtikuussa pysäköintihalliin jätetty Teslan S-malli syttyi itsekseen tuleen Shanghaissa. Tapauksen jälkeen Tesla teki Model S- ja Model X-malleihin laajan ohjelmistopäivityksen.

Päivityksillä pyrittiin arvioiden mukaan estämään akkujen lämpötilan hallitsematonta nousua. Päivityksillä on ollut sivuvaikutuksia muun muassa autojen suorituskykyyn.

Monet Teslan omistajat havaitsivat tämän seurauksena Teslojensa latausaikojen kasvaneen ja toimintamatkojen lyhentyneen. Asia ei ole ollut kaikkien mieleen, vaikka ohjelmistopäivitykset onkin yhdistetty Shanghaissa sattuneeseen tulipaloon.

InsideEVs-sivuston mukaan Tesla ei ole toistaiseksi ottanut kantaa Friscon tapaukseen. Todennäköisesti paikallinen poliisi aloittaa tapauksen tutkinnan.

– Vapisen vieläkin… Joku sanoi, että meillä oli onnea, kun mieheni ehätti ulos autosta ennen kuin se syttyi tuleen… Kiitos Friscon pelastuslaitokselle nopeasta toiminnasta. Tätä on vaikea uskoa, Subia Ahmad tviittaa.

Lue myös:

    Uusimmat