Nick Ritchielle kauden kovin pelikielto – SM-liiga jyrähtää kohutoiminnasta: "Täysin vastoin kunnioitusta"

Nick Ritchiellä pimeni täysin – yksipuolinen hyökkäys TPS:n Markus Nurmen kimppuun 1:48
Nick Ritchiellä pimeni täysin – yksipuolinen hyökkäys TPS:n Markus Nurmen kimppuun

Oulun Kärppien Nick Ritchie on saanut jääkiekon SM-liigan kurinpidolta kahdeksan ottelun pelikiellon. Pelikielto on pisin, joka on kuluvalla kaudella Liigassa tuomittu.

Pelikiellon syynä on torstaina pelatun TPS–Kärpät-ottelun toisen erän loppuhetkien tapahtumat. 

Ritchie iski kulmaväännön jälkitilanteessa jäihin pudonnutta Markus Nurmea nyrkillä takaraivoon niin, että tämän kypärä irtosi. Kanadalainen jatkoi iskujen antamista kymmenisen sekuntia, kunnes tuomarit keskeyttivät toiminnan. Ritchie sai tapauksesta ulosajotuomion.

Katso tilanne pääkuvan videolta. 

SM-liiga julkaisi tapausta koskevan kurinpitopäätöksen myöhään perjantaina. 

Pelikiellon mittaamisen osalta kurinpitodelegaatio toteaa, ettei kyseisen kaltainen toiminta kuulu missään määrin jääkiekkoon. Pelikiellon kestoa koventavana seikkana kurinpitodelegaatio pitää sitä, että Ritchie lyö jäähän kaatamaansa Nurmea niskaan, päätöksessä lausutaan.

Kahdeksan ottelun pelikielto on selvällä marginaalilla tuntuvin kuluvalla kaudella. Mistään toisesta tapauksesta ei ole annettu kolmea ottelua pidempää pannaa.

– Kyseinen toiminta – vastustajan niskaan/päähän lyöminen, joka ei osaa lyöntiä lainkaan odottaa – on täysin vastoin vastustajan kunnioitusta, ja lisäksi tällainen toiminta on myös vastoin ns. jääkiekon sisäistä koodistoa, päätöksessä jatketaan.

Ritchie, 28, siirtyi Kärppiin marraskuun lopussa. Hän on pelannut seurassa 10 ottelua tehopistein 1+4=5. Lähes 500 NHL-ottelua urallaan pelannut Ritchie on saanut pelaamissaan Liiga-otteluissa kaksi ulosajoa ja yhteensä 70 jäähyminuuttia. 

Lue myös:

    Uusimmat