Joukkuekaverit järjestivät Kärppien Nick Ritchielle hyisen hetken: "Tulen muistamaan sen aina"

Nick Ritchiellä pimeni täysin – yksipuolinen hyökkäys TPS:n Markus Nurmen kimppuun 1:48
Nick Ritchiellä pimeni täysin joulukuussa – yksipuolinen hyökkäys TPS:n Markus Nurmen kimppuun

Marraskuun lopussa Kärppiin siirtynyt Nick Ritchie on pelikiellossa vielä useamman viikon. Kanadalaishyökkääjä kertoo totuttelevansa edelleen eurooppalaisen sarjan pelitapoihin ja tyyliin.

TPS:n Markus Nurmeen kohdistunut teko pitää Ritchien sivussa tammikuun 24. päivään saakka.

– Sitä pitää vielä hieman odottaa, mutta olen innoissani, kun pääsen takaisin. Se voi olla hyvä, että voin harjoitella nyt hieman enemmän, jotta voin tuntea oloni hyväksi, kun palaan, Ritchie sanoo MTV Urheilulle.

Kanadalaishyökkääjä hyppäsi Kärppien matkaan marraskuussa. 481 NHL-ottelua pelannut Ritchie haki pelipaikkaa alkusyksystä vielä Pohjois-Amerikasta.

Ensimmäiset 10 Liiga-ottelua ovat olleet vielä hakemista. Ritchie on saalistanut pelaamissaan otteluissa 1+4=5 tehopistettä.

– Aloitus oli melko rankka. Lensin tänne ja aloin pelata heti parin päivän jälkeen, mikä ei välttämättä ollut paras ratkaisu. Sen jälkeen alkoi tuntua pikkuhiljaa paremmalta, kunnes eteen tuli uusi tauko. Toivottavasti olen heti hyvässä iskussa, kun palaan jälleen takaisin.

–  Pelaajat pelaavat Euroopassa hieman eri tavalla. Tietenkin isompi kaukalo ja hieman erilainen strategia pelata ovat varmaan isoimmat eroavaisuudet. Isompi kaukalo on tuottanut vielä hieman vaikeuksia, etenkin kun täällä kaukalot tuntuvat olevan joka paikassa eri kokoisia. Se muuttaa peliä. En tiedä, onko täällä edes kahta samankokoista.

– Pelaajien ajattelutapa on myös erilainen kuin Pohjois-Amerikassa.

Ritchie, 28, on kiekkoillut koko aiemman uransa rapakon takana.

– Nuo kaksi asiaa lisättynä siihen, että olen ensimmäistä kertaa täysin uudessa maassa ja koen elämänmuutoksia, vaativat hieman totuttelua. Toivottavasti tunne on jo huomattavasti parempi, kun pääsen takaisin pelaamaan.

Avannon kautta takaisin kaukaloon

Suomen talvi ei ole varsinaisesti päässyt yllättämään Kanadassa kylmyyteen tottunutta Ritchietä. Suurimpana kulttuurishokkina hän pitää vallitsevaa pimeyttä.

– Muutama joukkuekaveri vei minut uimaan joelle. Se oli todella kylmä. En ollut sitä ennen oikeastaan edes kuullut avantouinnista. Tulen varmasti muistamaan sen aina.

Richietä pidettiin kivikovana naarauksena, kun Kärpät tiedotti pelurin sopimuksesta marraskuussa. Laitahyökkääjä on pelannut suomalaiskiekkoilijoiden kanssa NHL:ssä ja oli kuullut SM-liigasta aiemmin muutamia mielipiteitä.

– Tämä oli hyvä mahdollisuus minulle päästä pelaamaan ja kuulin paljon Suomen Liigasta vanhoilta suomalaisilta joukkuekavereiltani. Olen pelannut muutamien suomalaisten kanssa NHL:ssä, ensimmäisenä mieleeni tulevat Sami Vatanen sekä Juuso Välimäki ja Matias Maccelli.

Pitkän tähtäimen suunnitelmia ei tällä hetkellä ole tarkemmin piirrelty, mutta paluu maailman ykkösliigaan siintää silmässä.

– Lopulta NHL on paikka, jossa kaikki haluavat pelata. Toivottavasti voin päästä taas tulevaisuudessa sinne, mutta tällä hetkellä se ei ole juurikaan mielessäni.

Tammikuun lopussa kaukaloon palaava Ritchie haluaa karistaa TPS-Kärpät-ottelusta syntyneen kohun jaloistaan ja keskittyä jatkossa vain kiekkoon.

– Aion ilman muuta pelaa jatkossa sääntöjen mukaan. Kun pääsen takaisin kaukaloon voin jättää tämän kaiken taakseni ja vain pelata jääkiekkoa. Toivottavasti voimme pelata pitkälle kevääseen ja fanit pääsevät kannattamaan meitä hallille.

Nyt oli tälli! Kärppien NHL-vahvistus laittoi TPS:n Markus Nurmen matalaksi 0:26
Nyt oli tälli! Kärppien NHL-vahvistus laittoi TPS:n Markus Nurmen matalaksi 

Lue myös:

    Uusimmat