Tämän takia Kärppien Nick Ritchie -ratkaisu venyi – "Osoitti, että kyllä hän osaa pelata!"

Kärpät ja Nick Ritchie eri teille – Pekka Saravo: "Ei yllätä" 0:52
Video: Kärpät ja Nick Ritchie eri teille – Pekka Saravo: "Ei yllätä"

Oulun Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski kertoo, ettei seuralla ollut tarjota roolia pelikiellosta vapautuneelle Nick Ritchielle.

Kärpät tiedotti tiistaina aloittaneensa uuden seuran etsimisen Ritchielle, joka saapui harvinaisen kovan NHL-statuksen miehenä Ouluun marraskuussa.

Ritchie väläytteli ajoittain, mutta jätti suurimman jäljen liigakaukaloihin pieksemällä TPS:n Markus Nurmea 28. joulukuuta Turussa pelatussa ottelussa. Kahdeksan ottelun pelikiellosta vapauduttuaan Ritchielle ei ollut enää sijaa Kärppien miehistössä.

Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykosken mukaan seura halusi katsoa viimeiseen asti pelaajan tilannetta, joten lähtöpäätöksen kanssa ei haluttu kiirehtiä.

– Ajattelimme, että pystyisimme tarjoamaan hänelle isompaa roolia. Mutta se, miten jätkät ovat tässä nyt pelanneet ja kuinka hyvä meininki on ollut, niin hän on kuitenkin sen kaliiperin taustan omaava pelaaja, että emme näe, että meidän kannattaa häntä tuossa kuitenkaan pitää, Myllykoski perustelee päätöstä MTV Urheilulle.

Myllykosken mukaan Kärpät halusi lopulta tehdä päätöksiä hyvissä ajoin ennen kansainvälisen siirtorajan umpeutumista 15. helmikuuta.

Juttu jatkuu kuvan ja videon alla.

Nick Ritchiellä pimeni täysin – yksipuolinen hyökkäys TPS:n Markus Nurmen kimppuun 1:48
Nick Ritchiellä pimeni täysin joulukuun lopussa – yksipuolinen hyökkäys TPS:n Markus Nurmen kimppuun

Kärpissä tiedettiin pelaamatta olleen Ritchien hankinta riskipäätökseksi, joka haluttiin kuitenkin katsoa.

– Emme tietenkään saaneet sitä, mitä kuvittelimme – tai mitä toivoimme saavamme. Kuitenkin, kun noiden meriittien pelaaja liikahtaa, niin totta kai odotusarvo oli pirun kova, Myllykoski toteaa.

Ennen Kärppiin tuloa Ritchie oli pelannut 481 NHL:n runkosarjaottelua tehoilla 84+102=186. Hän on alun perin Anaheim Ducksin ykköskierroksen varaus kesältä 2014 (vuoro #10).

– Ritchie osoitti, että kyllä hän osaa pelata, ja hänellä on sellaisia ominaisuuksia, joita jääkiekkoilijoilta kaivataan. Halusimme antaa hänelle aikaa ja mahdollisuuden sopeutua meidän meininkiimme. Ajattelimme kuitenkin, että tässä kohtaa haluamme puhaltaa pelin poikki ja alamme miettiä muita vaihtoehtoja hänen kohdallaan, Myllykoski kommentoi.

Ritchien kohdalla riitti puhetta niin hänen fyysisestä kunnostaan kuin kurinalaisuudestaan. Myllykoski myöntää, ettei tilanne ollut paras mahdollinen.

– Itsestään parhaan irti repiminen osoittautui sellaiseksi, että se olisi vaatinut hirveän paljon enemmän aikaa tai sitten se ei välttämättä olisi onnistunut. Ajattelimme, että tässä kohtaa on parempi katsoa, jos hänelle olisi joku toinen paikka parempi.

Juttua korjattu 25.1. klo 8.14: Ritchien varausvuosi NHL:ään oli 2014, ei 2010.

Lue myös:

    Uusimmat