Onko kaukalossa pimahtaneella Nick Ritchiellä vielä Kärppien luottamus? Näin urheilujohtaja vastaa

Nick Ritchiellä pimeni täysin – yksipuolinen hyökkäys TPS:n Markus Nurmen kimppuun 1:48
Nick Ritchiellä pimeni täysin – hyökkäsi törkeästi TPS:n Markus Nurmen kimppuun.

Kärppien Nick Ritchieltä nähtiin käsittämätön ylilyönti eilisessä ottelussa TPS:ää vastaan, kun hän takoi jäällä maannutta Markus Nurmea. Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski myöntää, että Ritchien toiminta oli selkeä ylilyönti.

Eipä se tietenkään mikään kiva juttu ollut. Kuitenkin jääkiekko-ottelu voitettiin, ja isoin kohu on Nickin tapauksen ympärillä. Vähän se syö hyvää fiilistä hyvästä voitosta, Myllykoski kertoo MTV Urheilulle puhelimitse.

Katso Ritchien totaalinen pimahdus pääkuvan videolta.

Ritchie komennettiin tekonsa jälkeen suihkuun ja tapaus on Liigan kurinpidon käsittelyssä.

Selkeä ylilyönti häneltä. Ei minulla ole sen parempaa kommenttia tässä kohtaa, Myllykoski toteaa.

Itse kanadalainen oli ymmärtänyt ottelun jälkeen menneensä liian pitkälle.

Totta kai hän on pahoillaan, että tuommoinen tuli tehtyä. En sen kummemmin halua meidän keskinäisiä keskusteluita avata tässä kohtaa. Katsotaan mitä kurinpito päättää, että millaisia jälkiseuraamuksia tuosta sitten tulee, Myllykoski sanoo.

– Ei tietenkään tällaiset toimenpiteet istu meidän arvoihin. Aina lajissa vastustajia ja sääntöjä pitää kunnioittaa. Siitähän tässä on loppupeleissä kyse.

Ritchie hankittiin Ouluun kesken kauden, mutta hänen peliesityksensä eivät ole häikäisseet. Kanadalaisen saldona on tähän mennessä pelatussa kymmenessä ottelussa tehot 1+4 ja jäähyminuutteja on kertynyt jo muhkeat 70. 

– Kyllä me tiedettiin, että se ottaa aikansa ennen kuin hän täyteen kukoistukseen tuosta pystyy oman pelaamisensa kääntämään. Mutta totta kai kun puhutaan profiilipelaajasta, joka kuitenkin palkataan vahvistamaan joukkuetta, ovat odotukset kovat ja ne kasvavat jatkuvasti.

Millainen on pelaajan asema seurassa? Onko Kärpillä yhä luottamus Nick Ritchieen vai onko jopa isommista toimenpiteistä käyty keskustelua?

– Emme ole vielä. Joukkuehan on vielä matkalla Ouluun päin. Ei olla päästy naamatusten kenenkään pelaajan tai valmennuksen kanssa juttelemaan. Mutta varmasti tullaan käymään keskusteluja tässä mahdollisimman pian, kun saadaan kaikki ihmiset saman pöydän ääreen, Myllykoski sanoo.

Mitä Kärpät Ritchieltä konkreettisesti seuraavaksi odottaa?

– Me katsomme nyt ensin, että mitä Liigan kurinpito päättää. Joka tapauksessa sisäisesti käydään asiat läpi ja mietitään, miten pääsemme tästä eteenpäin. Menneeseen ei voida vaikuttaa ja yritetään miettiä mikä paras mahdollinen ratkaisu olisi, että päästään mahdollisimman hyvään lopputulokseen, Myllykoski pyörittelee.

Ritchiellä ja Nurmella oli torstain ottelussa jo aiempi kohtaaminen, kun kanadalainen lanasi TPS:n kultakypärän pystyyn. Videon tilanteesta voit katsoa alta.

Nyt oli tälli! Kärppien NHL-vahvistus laittoi TPS:n Markus Nurmen matalaksi 0:26
Nick Ritchie jysäytti kovan taklauksen Markus Nurmeen TPS–Kärpät-ottelun ensimmäisessä erässä.

Lue myös:

    Uusimmat