Mainos

Nicaraguan uusi presidentti vannoi virkavalan

Nicaraguan uusi presidentti Arnoldo Aleman vannoi virkavalansa eilen. Oikeistolainen Aleman tarjosi virkaanastujaispuheessaan sandinisteille vuoropuhelua maan ongelmien voittamiseksi.

Poliisi kertoi pidättäneensä vähän ennen virkaanastujaistilaisuutta kaksi miestä, jotka suunnittelivat iskua Alemanin liberaalisen liiton päämajaa ja mahdollisesti presidenttiä itseään vastaan. Dynamiittia mukanaan kuljettaneet miehet pidätettiin toissa yönä lähellä liberaalien päämajaa. Toinen miehistä oli entinen poliisi, joka nykyisin työskentelee sandinistien television lainopillisena neuvonantajana.

Virkaanastujaispuheessaan Aleman ilmoitti tavoitteekseen sosiaalisten ongelmien helpottamisen, talouden piristämisen ja demokraattisen järjestelmän vakiinnuttamisen. Hän korosti, että mikään ei estä hänen puoluettaan viemästä läpi valtiovallan säätelyn purkamiseen ja modernisoimiseen tähtääviä taloudellisia ja sosiaalisia ohjelmia.

Samalla Aleman vetosi Nicaraguan oppositioon, erityisesti vasemmistolaisiin sandinisteihin, avoimen vuoropuhelun aloittamiseksi. Vetoomus ei kuitenkaan tavoittanut sandinisteja suoraan, sillä he boikotoivat virkaanastujaistilaisuutta.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta Nicaraguan historiassa, kun valta vaihtui kahden vaaleilla valitun presidentin kesken. Alemanin edeltäjä Violeta Chamorro voitti sandinistit vuoden 1990 vaaleissa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.