NHL-tähti nousi kohujen keskeltä MM-kisojen tehokkaimmaksi pelaajaksi – jahtaa nyt lähes 60 vuotta vanhaa ennätystä: "Kuin Patrick Kane"

Ruotsin William Nylander johtaa jääkiekon MM-kisojen pistepörssiä huimalla 13 pisteen saldolla ja lähestyy jo 57 vuotta vanhaa ennätystä. Kisat ovat täydellinen vastakohta kaudelle NHL:ssä Toronto Maple Leafsissa, jossa hyökkääjä sai paljon vihaa osakseen. Nyt soraäänet ovat kääntymässä kehuiksi..

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Nylander johtaa MM-kisojen pistepörssiä viiden ottelun jälkeen tehoin 4+9=13. Hän on myös plus-miinus -tilaston kärjessä lukemalla +13. Pisteitä näyttää tulevan liukuhihnalta, sillä ruotsalainen iski lauantaina Sveitsiä vastaan tehot 1+2.

Menestys on iso helpotus piinaavan kauden jälkeen.

Ruotsalaistähti kävi syksyllä Toronton kanssa useita kuukausia kestäneitä tiukkoja sopimusneuvotteluita. Nimet laitettiin paperiin lopulta 1. joulukuuta, ja Nylander palasi kaukaloon 6. joulukuuta. Hyökkääjän kausi alkoi kaksi kuukautta myöhässä. Avausmaali syntyi vasta tammikuussa.

Pitkät neuvottelut ja tehottomuus saivat Toronto-kannattajat raivostumaan: Noin yhdeksän miljoonaa euroa kaudesta kuitannutta Nylanderia kritisoitiin ahneeksi. Kausi oli kokonaisuudessaan vaikea, sillä ruotsalainen teki vain 27 tehopistettä, kun vuotta aikaisemmin lukema oli 20+41=61.

– Se oli erikoista. Olen kuitenkin löytänyt MM-kisoissa peliäni ja pelannut niin kuin haluan, Nylander kertoo helpottuneena Expressenille.

– Olen löytänyt ilon. Peli on helpottunut ja minusta tuntuu hyvältä.

Nylander yritti pysyä talven ajan pois sosiaalisesta mediasta, jotta ei lukisi itseään koskevia kommentteja.

– Totta kai Torontossa halutaan, että pelaan hyvin. Olen heidän kanssaan samaa mieltä. 


"Yksi maailman parhaista"

Nyt peli-ilo ja pistetahti ovat osuneet toden teolla kohdalleen. Tre Kronor -joukkuekaverit suitsuttavat 23-vuotiasta Nylanderia olan takaa. 

– Hän on todella hyvä. Hänessä on vähän kuin Patrick Kane, Chicago Blackhawks-hyökkääjä Erik Gustafssonkehui Sportbladetille.

– Kaiken sen jälkeen, mitä hän sai osakseen... Nylander näyttää nyt, kuka todella on. Hän on kaiken sen rahan arvoinen. Hän tekee tilaa muille: se näyttää helpolta, mutta on todella vaikeaa, Gustafsson viittaa Toronto-vaikeuksiin.

Myös New York Rangersin tähtivahti Henrik Lundqvist kertoo arvostavansa joukkuetoveriaan suuresti.

– Hän on yksi maailman parhaista. Hän loisti tänään, supertähti kommentoi Sportbladetille Sveitsi-ottelun jälkeen.

– Hän on käsitellyt tilanteen todella hyvin. Hän on todella hyvä jätkä ja fantastinen pelaaja, Lundqvist kehuu Expressenille.

Ennätys lähestyy

Nylander lähestyy pistetehtailullaan jo 57 vuotta vanhaa Nils "Nisse" Nilssonin ennätystä. Kaksinkertainen maailmanmestari teki vuoden 1962 MM-kisoissa yhteensä 17 tehopistettä, mikä on Ruotsin maajoukkueen yksittäisen turnauksen ennätys. 

23-vuotiaalla laiturilla matkaa on vielä neljä pistettä.

– En ajattele sitä. Nyt täytyy vain voittaa. Olen liian nuori rikkomaan ennätyksen, hän sanoi.

Supertähti ei myöskään halua kehua itseään liikaa, vaan kiittelee hyvin pelaavia joukkuetovereitaan.

– Todella upeita sanoja, mutta en oikein tiedä. Asiat sujuvat tässä turnauksessa. Täytyy kuitenkin tehdä töitä ollakseen maailman paras pelaaja, hän viittaa Lundqvistin kehuihin.

– Muut pelaajat tekevät itsensä vapaaksi. He tekevät kaikesta minulle helppoa.

Ruotsi on lohkonsa toisena. Joukkue kohtaa maanantaina Latvian.


Lue myös:

    Uusimmat