Ruotsin hyökkääjä ei ole ollut NHL-tähtiveljeensä edes yhteydessä – mitä Tre Kronorissa tapahtuu?

Leijonien haastajat vahvistuvat rajusti MM-kisoissa – "Kävikö tässä niin, että puhuin itseni pussiin?" 2:49
Ruotsi voi vahvistua MM-kisoissa vielä roimasti, NHL-tähti William Nylander liittymässä joukkueeseen – C Moren studiossa otettiin puheenaiheeseen kiinni.

Ruotsin MM-kisajoukkue on viimeaikaisten tietojen perusteella lähellä vahvistua kovan luokan NHL-kiekkoilijalla William Nylanderilla. Sitä Tre Kronorin riveissä oleva hänen velipoikansa Alexander myös kovasti toivoo. Kysymys kuuluu: mitä joukkueessa seuraavaksi tapahtuu?

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

William Nylander suhtautuu Aftonbladetin mukaan MM-kisoissa pelaamiseen "positiivisesti" ja näin liittyminen Ruotsin riveihin olisi lähellä. Nylander toisi Ruotsin kärkeen merkittävästi lisää terävyyttä: C Moren asiantuntija Olli Jokinen pohti, että hänellä olisi samanlainen merkitys Ruotsille kuin NHL-huippu Mikko Rantasella Suomelle.

Tuloksenteon taitava Nylander mätti kuluneella runkosarjakaudella NHL:ssä 82 otteluun 87 tehopistettä sekä 11 pudotuspelimatsiin 10 pinnaa. Hänen edustamansa Toronto Maple Leafsin kausi päättyi toiselle pudotuspelikierrokselle Florida Panthersia vastaan.

Ruotsin joukkueessa ensimmäisiä aikuisten arvokisojaan pelaa William Nylanderin kaksi vuotta nuorempi veli Alexander, 25, jolla ei ollut kuitenkaan antaa sunnuntai-iltana päivitystä veljensä tilanteesta.

– En ole puhunut hänen kanssaan vielä, joten en tiedä, Alexander Nylander sanoi MTV Urheilulle, kun Ruotsi oli juuri voittanut Tampereella Itävallan 5–0.

Ruotsin ykkösketjussa Tampereella pelannut nuorempi Nylander on odottanut kovasti pääsevänsä pelaamaan veljensä kanssa samassa joukkueessa. Aiemmin se jossain määrin toteutui nuorten MM-kisoissa 2016, joskin William loukkaantui tuolloin heti alkuun.

– Totta kai olisi todella hauskaa pelata hänen kanssaan. Haluaisin sitä, mutta se ei ole minun kontrollissani. Se riippuu hänestä, Alexander Nylander totesi.

William Nylander liittyi vuosi sitten Ruotsin MM-kisajoukkueeseen kesken kisojen ja pelasi kolme ottelua.

"Mitä he kertovat minulle"

Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam sanoi niin ikään, ettei hän tiedä, missä William Nylanderin kanssa mennään.

– En johda sitä prosessia. Keskityn peliin ja joukkueeseemme. Katsotaan, mitä he kertovat minulle tänä iltana, kun palaan hotellille, hän kommentoi sunnuntai-iltana.

Olisiko oleellista saada hänet joukkueeseen, vai onko joukkue jo tarpeeksi hyvä?

– Meillä on 25 jätkää täällä. Joukkue on riittävän hyvä voittamaan. Totta kai pyrimme kuitenkin aina saamaan kasaan parhaan mahdollisen joukkueen, joten katsotaan, mitä minulle sanotaan tänä iltana.

Ruotsilla on vielä viisi kisapassia leimaamatta, jotta leimaus olisi täydellä määrällä pelaajia, 25:llä. Paikkoja joukkueessa on jätetty viime vuoden kaltaisesti kisojen alkupuolelle paljon auki mahdollisten Pohjois-Amerikan vahvistusten varalle.

Kapanen hyvä ystävä

Tulosta Tre Kronor on saanut MM-turnauksessa tehtyä ja sillä on kahdesta pelistä kaksi voittoa. Suomella on puolestaan tilillään sekä tappio että voitto.

Tänään maanantaina on rakkaiden naapuruksien aika iskeä yhteen.

Pittsburgh Penguinsin NHL-organisaatioon kuuluvalle Alexander Nylanderille Suomen kohtaaminen on ensimmäinen miesten tasolla, ja hän odottaa ottelusta hauskaa. Hyökkääjäpelaaja muistaa junioriaikojen maaottelut Suomea vastaan ja toteaa, että naapurusten välillä on aina kovaa kilpailua.

– Siitä tulee kova peli, sitä ne ovat aina Suomea vastaan. Meidän täytyy pelata vain omaa kiekkoamme ja hyviä asioita tulee tapahtumaan, Nylander sanaili ja sanoi olleensa Itävaltaa vastaan tyytyväinen kiekon nopeaan liikuttamiseen ja sähäkkään karvaamiseen.

Nylander tuntee Suomen hyökkääjän Kasperi Kapasen, joka edusti aiemmin Pittsburgh Penguinsia Nylanderin kanssa samaan aikaan.

– Hän on hyvä ystävä ja hyvä jätkä, mutta vielä läheisempi veljeni kanssa, Nylander sanoi ja muistutti kaksikon asuneen Kapasen taannoisina Toronto-vuosina kämppäkavereinakin.

Maalikooste: Ruotsi - Itävalta 3:52
Tällaisin maalein Ruotsi nuiji sunnuntaina Itävallan kumoon – avausosuman ohjaus oli vaikuttavaa nähtävää.

Lue myös:

    Uusimmat