Ruotsalainen NHL-tähti takoo mieletöntä jälkeä MM-kisoissa – taustalla erikoinen kausi rapakon takana

Torstain puolivälieräottelussa Leijonia vastaan asettuvan Ruotsin riveistä löytyy hurja läjä NHL-pelaajia, peräti 21. Näistä tuloksellisesti kovinta jälkeä on tehnyt Toronto Maple Leafsin hyökkääjä William Nylander.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi – Ruotsi 
Torstaina 23.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Nylander, 23, oli pitkään pelaamatta tällä kaudella, sillä hänen ja Maple Leafsin sopimusneuvottelut venyivät ja venyivät.

Lopulta osapuolet löysivät yhteisymmärryksen aivan takarajalla – 1. joulukuuta. Mikäli sopimusta ei olisi syntynyt, ei Nylander olisi saanut pelata lainkaan NHL:ssä menneellä kaudella.

Todella pitkien neuvottelujen seurauksena Nylander ei meinannut saada kunnolla juonenpäästä kiinni. 54 runkosarjaottelussa Nylanderille merkittiin tehot 7+20=27.

– Hän oli 30 peliä pois ja tuntui, että paras terä jäi niihin sopimusneuvotteluihin. Hän ei oikein saanut sitten joukkueestaan niin hyvää roolia ja tuntui, että hänen tulo jopa vähän häiritsi sitä joukkueen arkea. Hän kertoi, että tämä oli viimeinen kerta, kun hän jättää asiat puolitiehen, Nieminen sanoi, viitaten siihen, että Nylander oli lähdössä kauteen ilman sopimusta.

Nylander on nakuttanut seitsemässä ottelussa hurjat tehot, 5+12=17.

– Tämä on kokonaisuudessaan opin paikka hänelle. Hänen pitää saada ensi kaudella uskottavuus takaisin ja tasapaino siihen tekemiseen, Nieminen mietti, jatkaen:

– Tämä on näytön paikka, Nieminen linjasi.

Suomi kohtaa torstai-iltana Ruotsin jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä.

Lue myös:

    Uusimmat