NHL-tähti Mikael Granlundin hullut viikot keväällä hakevat vertaistaan – ”Kaikki tuli ainakin kerralla”

3:57
Mikael Granlund seuranvaihdosta ja perheenlisäyksestä: "Mielettömän upeita juttuja"

Mikael Granlundin kevät oli hengästyttävä. Esikoisen syntymässä on kenelle tahansa muutosta arkeen enemmän kuin riittävästi, mutta kun samaan laskuun lisätään muutto Minnesotasta Nashvilleen ja uuteen seuraan sopeutuminen, kysytään jo uudenlaista venymistä.

– Paljon oli tapahtumia. Kaikki tuli ainakin kerralla. Kun pienen ajan sisällä tapahtuu isoja asioita, jollain tavalla siinä varmaan on sekaisin, Granlund sanoo MTV Urheilulle.

Nashville Predatorsin ja Granlundin kevät oli tulosten valossa epäonnistunut. Stanley Cupiin joka vuosi tähtäävä seura putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Dallas Starsille voitoin 2-4. 

Granlund teki 16 runkosarjaottelussa viisi pistettä. Kuudessa playoff-ottelussa tehoja kertyi kaksi.

Hyökkääjän ketjukaverit vaihtuivat ympärillä tiuhaan, eikä esimerkiksi Wayne Simmondsin ja Nick Boninon kanssa yhteispeli löytynyt. Hyökkääjä tiedostaa itse parhaiten kevään olleen vaikea.

– Meillä oli joukkueena mahdollisuus päästä mihin vain. Itse en varmasti päässyt sille tasolle, millä pystyn pelaamaan, Granlund sanoo.

Predators on lukeutunut jo vuosia NHL:n parhaiten hoidettuihin organisaatioihin, mutta Granlund tietää, etteivät hyvät olosuhteet takaa mitään.

– Viime kaudella nähtiin monessa liigassa ja turnauksessa, että marginaalit ovat pieniä. Yllätyksiä tapahtuu ja kaikki on pienestä kiinni. Menemme eteenpäin vain päivittäisen työn kautta.

Granlundin mukaan isyys ei ole muuttanut hänen lähestysmistapaansa tulevaan kauteen.

– Mulle jääkiekko on ollut aina jääkiekkoa. Tämä on intohimoni ja se, mitä olen aina halunnut tehdä, mutta lopulta se on vain jääkiekkoa. Elämässä on muita vielä paljon tärkeämpiä asioita. En usko, että se on sinänsä muuttunut mitenkään. Kyllä se varmaan sen verran muuttaa kuitenkin, ettei ihan samalla tavalla pysty nukkumaan kauden aikana.

Tulevaisuuden suunnittelu ja pohtiminen pitkälle on Granlundin mukaan tarpeetonta.

– NHL:ssä asiat tapahtuvat ja muuttuvat niin nopeasti, että tulevaisuutta on turha miettiä pitkälle. Tärkeintä on elää hetkessä ja keskittyä päivittäiseen työntekoon, Granlund tiivistää.

Nashville Predators aloittaa NHL-kauden lokakuun 4. päivä Granlundin vanhaa seuraa Minnesota Wildia vastaan.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja