NHL-supertähti David Pastrnak virnuili ruotsalaistoimittajille – MM-voiton takana melkoinen perhetarina

Karri Kivi lyttäsi Ruotsin MM-välieräesityksen – "Surkeaa" 0:52
Karri Kivi lyttäsi Ruotsin MM-välieräesityksen – "Surkeaa"

David Pastrnak on tällä hetkellä yksi NHL:n ja koko maailman parhaita laitahyökkääjiä. Pastrnak on takonut viime kausien aikana hurjaa jälkeä NHL-seura Boston Bruinsin paidassa. Lauantaina Pastrnak virnuili ruotsalaistoimittajille MM-kisoissa Prahassa.

Pastrnakille ehtoo oli erityinen.

– Mukava tapa viettää syntymäpäiviä, Pastrnak, nyt 28, hymyili median edessä jääkiekon MM-kisojen välieräottelun jälkeen.

Pastrnakin edustama Tshekki oli juuri kaatanut Ruotsin peräti lukemin 7–3.

Voiton takaa paljastuu melkoinen perhetarina. Ennen NHL:ään lähtöä tshekkiläislaituri pelasi kahden kauden ajan Ruotsissa, Södertäljen organisaatiossa. Hän tapasi tuona aikana nykyisen kumppaninsa.

– Morsiameni on ruotsalainen ja meidän lapsemme ovat puoliksi ruotsalaisia. En ole koskaan aiemmin kohdannut heitä (Ruotsia) MM-tasolla, Pastrnak ennakoi välieräkoitosta perjantaina.

– Perheeni lensi eilen Ruotsista tänne. Näin heidät katsomossa ja olen iloinen, että he tulivat, Pastrnak iloitsi puolestaan lauantain pelin jälkeen.

Pastrnakilta kysyttiin leikkimielisesti, että kuinka hyvältä voitto Ruotsista tuntui – kyseisen taustan tietäen.

– Onhan tämä erityistä. Vitsailimme vaimoni kanssa tästä. Ruotsalaiset ovat tietenkin aina Ruotsin puolella. Hänellä (vaimolla) oli minun kotikaupunkini paita päällä (Södertäljen), mikä on hieno ensiaskel. Ehkä hän pitää huomenna Tshekin paitaa päällään, Pastrnak virnuili isolle ruotsalaistoimittajajoukolle.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Eikä tämä ollut suinkaan ainut aihe, jonka kohdalla Pastrnak saattoi ilmehtiä ruotsalaisia päin. Huippulaiturilta kysyttiin siitä, miten maukkaalta hänelle tuntui, kun Tshekki onnistui tekemään peräti seitsemän maalia Ruotsin verkkoon, jolla on kuitenkin useita NHL-huipputason puolustajia.

– Teillä on niitä, Pastrnak naurahti, osoittaen kommenttinsa ruotsalaistoimittajia päin.

– Siellä on monta sellaista kaveria, joiden toivoisi olevan samalla puolella.

Pastrnak viittasi muun muassa Victor Hedmaniin (Tampa Bay Lightning), Erik Karlssoniin (Pittsburgh Penguins) ja Rasmus Dahliniin (Buffalo Sabres).

– Teimme nyt seitsemän ja puolivälierissä meidän molarimme (Lukas Dostal, Anaheim Ducks) pelasi nollan. On helppo voittaa, kun teemme tuollaisia temppuja. Toivottavasti meillä on vielä yksi hihassa, Pastrnak mietti.

Pastrnak nakutti tällä kaudella NHL:ssä 82 runkosarjaotteluun tehot 47+63=110. Viime kaudella tahti oli vieläkin hurjempi (82 ottelua, 61+52=113). Hän on voittanut myös kertaalleen NHL:n maalikuninkuuden (2019–20, 48 osumaa).

Tshekki kohtaa sunnuntain finaalissa joko Sveitsin tai Kanadan. Jääkiekon tämän kevään MM-kisat saavat huikean huipennuksen, kun isäntäjoukkue Tshekki pääsee tavoittelemaan kultamitaleita intohimoisen kotiyleisönsä edessä.

– Tämä on ollut niin nautinnollista, kesken turnauksen mukaan tullut Pastrnak huikkaa.

– Iso päivä edessä. Siitä on yli kymmenen vuotta, kun olemme viimeksi voittaneet tällä tasolla (2010). Nyt levätään ja ollaan valmiina huomenna, Pastrnak viittoi. 

Lue myös:

    Uusimmat