NHL-suomalaistähti koronaseurannasta: "Siellä ne kaiken maailman kotitohtorit kirjoittelevat"

Jääkiekkoliiga NHL on tällä hetkellä tauolla koronaviruspandemian vuoksi. NHL laittoi pelit säppiin viime viikolla. Nyt jatkoaikataulu on täysin avoinna. Se turhauttaa NHL-seura Buffalo Sabresin suomalaispuolustajaa Rasmus Ristolaista.

NHL vetäytyi määrittelemättömälle tauolle, jonka aikana sarja seuraa viruksen leviämisen kehittymistä.

Taukopäätös tuli muun muassa Ristolaisen kannalta vaikeaan paikkaan.

– Kymmenisen peliä jäljellä ja nyt odotellaan. Ei se tietenkään kivaa ole, Ristolainen sanoo MTV Urheilulle.

Viittaus kohdistuu Sabresin nykytilanteeseen. Joukkueen realistiset pudotuspelihaaveet kariutuivat jo tovin sitten. Ristolaiselle ja hänen joukkuetovereilleen runkosarjan loppu on yhtä pakon sanelemaa suoriutumista.

– Mieluimmin sitä toki laittaisi pelaamalla kauden pakettiin. Tai sitten ottaisi vastaan jonkun päätöksen, niin pääsisi tekemään mitä haluaa.

– Ainakin itselle kaikista pahinta on juuri tämä odottelu. Kun ei ole mitään hajua, että jatkuvatko pelit kahden viikon päästä, kuukauden päästä vai ei ollenkaan. Tuollainen on ärsyttävää – ihan ylipäätänsä elämässä, Ristolainen murjaisee.

Kotielementti auttaa

Ristolainen kuuli NHL:n päätöksestä vieraspelireissun yhteydessä.

– Tulimme torstaina kotiin Montrealista, kun peli peruttiin. Nyt tekee ihan hyvää olla näkemättä joukkuetovereita hetkeen, Ristolainen naurahtaa.

– Niitä näkee kuitenkin arjessa, niin siksi on ihan hyvä, että niistä ei kuulu koko aikaa. Kyllä tässä varmaan viikonlopun jälkeen alkaa jossain vaiheessa tylsistymään. Jos päätöksiä ei kuulu eikä näy, niin varmaan sitä jossain vaiheessa alkaa kyselemään vähän joukkuelaisten kuulumisia. Pitää yrittää jotain tekemistä keksiä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ristolainen ei näe muita Sabres-pelaajia harjoitushallissa. Sinne heillä ei ole mitään asiaa koronalinjausten takia.

Mörököllimäinen betoniveistos ei tästä liiammin murehdi.

– Ittellä on käynyt sen verran hyvä tuuri, että kotona on sali. Sitä saan ainakin käyttää. Sen suhteen olen ihan ”fine”, ei tarvitse olla tekemättä mitään, Ristolainen sanoo.

Tilanteen epävarmuus tietää sitä, että suomalaispelaajat eivät voi palata takaisin kotimaahan – ainakaan tässä vaiheessa. Kaiken lisäksi Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump julisti lentokiellon Eurooppaan, mikä luo lisää haasteita siirtymille.

– Ja vaikka pääsisi lentämään, niin tässä on vain pakko odottaa virallista päätöstä. Mutta mitä vähemmän miettii ja stressaa, niin sen parempi, Ristolainen pohtii.

Disinformaation suodattaja

NHL ohjeisti pelaajia vetäytymään ensi viikon kattavaan itsenäiseen karanteeniin. Ristolaisen mukaan hän ei ole kuullut sen tarkempia ohjeita tai käskyjä.

Yleisesti ottaen Ristolainen on jättänyt koronaseurannan vähemmälle. Samalla hän torjuu tehokkaasti disinformaatiota eli vääriä väittämiä.

– Siellä ne kaiken maailman kotitohtorit kirjoittelevat sosiaalisen median täyteen omilla mielipiteillään ja näkemyksillään, että mikä on homman nimi. On parempi, että ei seuraa tuota ollenkaan. Mää nojaan virallisiin näkemyksiin, missä kerrotaan, että mitä tehdään ja mitä ei. Odotan niitä ennen kuin kiinnitän mihinkään muuhun huomiota. Se on mun tyyli, Ristolainen kuittaa.

Suomalaispuolustajan koronaseuraaminen on rajoittunut yleiseen yhteydenpitoon. Ristolainen on saanut huojentavia viestejä Suomesta päin.

– Ainakin tällä hetkellä kaikki suvun jäsenet ovat terveinä. Kaverit myös. Toivottavasti tilanne pysyy tämmöisenä.

Nyt Ristolainen yrittää löytää tilanteesta edes jotain positiivista.

– Aina kun pelit ovat käynnissä, niin sitä kaipaa lepoa. Noh, nyt ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin levätä.

– Ja odotella, Ristolainen huokaisee perään.

Lue myös:

    Uusimmat