Jäävätkö NHL-tähdet ilman miljoonapalkkojaan? Koronaviruksen sulkeman kiekkoliigan johdolta tiukka linjaus

NHL-pelaajat saavat loppukauden palkkansa, vaikka sesonki on seisahduksissa koronaviruksen takia, liigan apulaiskomissaari Bill Daly linjaa ESPN:lle. 

Pelaajilla on saamatta vielä kolme palkkaa ennen runkosarjan suunniteltua päätöspäivää 4. huhtikuuta. Runkosarjaotteluista on pelaamatta noin 15 prosenttia, ja jos tämä muutetaan rahaksi NHL:n kovapalkkaisimpien tähtien kohdalla, puhutaan yli miljoonasta eurosta. 

Kun koronavirus ja sen hillitsemistoimenpiteet keskeyttivät kauden torstaina, ei ollut taattua, että pelaajat saavat palkkaa normaaliin tapaan.

NHL:ssä käytössä oleva sopimus nimittäin antaa seurapomoille mahdollisuuden neuvotella pelaajille pienemmän palkan, jos liigan tapahtumat keskeytyvät esimerkiksi sotatilan tai muun hallitsemattoman syyn takia. Koronavirus luetaan tällaiseksi syyksi. 

Jos seura haluaisi korvata pelaajan alkuperäisen palkan toisella summalla, siitä pitäisi sopia osapuolien kesken, tai riitatilanteessa päätöksen tekee neutraali osapuoli.

– Sopimus antaa seuroille mahdollisuuden pidättää palkkaa nykyolosuhteissa, mutta olemme ohjeistaneet seuroja jättämään tämän tekemättä ja maksamaan pelaajille sopimuksen edellyttämän normaalin palkan sekä edut, NHL-pomo Daly kommentoi ESPN:lle. 

Myös koripallon NBA:n, jalkapallon MLS:n ja baseballin MLB:n tapahtumat on keskeytetty koronaviruksen takia Pohjois-Amerikassa.   

Lue myös:

    Uusimmat