Vaikeista vuosista kärsinyt suomalaishyökkääjä nauttii pelaamisesta – ei vielä mieti paluuta NHL:ään: "Mennään päivä kerrallaan"

Jokereihin täksi kaudeksi siirtyneen Henrik Haapalan ensimmäinen Pohjois-Amerikan visiitti ei onnistunut parhaimmalla mahdollisella tavalla. Haapala ei lähde vielä tarkemmin spekuloimaan mahdollisella paluulla NHL:ään.

Haapala pelasi kaudella 2017-2018 viisi NHL-ottelua, joissa antoi yhden syöttöpisteen. Pelejä kertyi myös AHL:ssä ja kotimaisessa Liigassa. Viime kausi vierähti Sveitsin pääsarjassa Luganossa.

– En ollut silloin aivan valmis siihen. Antaa ajan näyttää, minulla on nyt tässä pari vuotta ainakin ja katsotaan sitten uudestaan. Se oli ensimmäinen kerta, kun olin kunnolla poissa kotoa. Siellä oli siihenkin hommaan vähän totuttelemista. Vähän oli paikat rikki ja se oli edestakaisin menoa mielialassa ja kaikessa muussakin.

Jokereissa peli on sujunut hyvin. Vaikeista loukkaantumisista aiemmin kärsinyt Haapala on joukkueen sisäisen pistepörssin toisena Mikko Lehtosen jälkeen. Haapala on tehnyt tehopisteet 2+8.

– Totta kai on kivaa pelata. Ainahan sitä jotain pientä on, mutta itselläni oli pari suurempaa juttua. Nyt vain eteenpäin ja yrittää nauttia jokaisesta pelistä sekä treenistä, jonka pääsee vetämään, Haapala sanoo.

Haapala kertoo, että Jokerit on ylivoimaisesti paras paikka, jossa hän voisi olla. Ajatus paluusta ei ole Haapalan mielestä vielä ajankohtainen, vaan hän haluaa mennä askel kerrallaan.

– Mennään kausi kerrallaan, melkein jopa kuukausi kerrallaan. KHL on mielestäni todella hyvä haaste. Itsestäni ei vielä tunnu siltä, että pystyisi joka pelissä, joka erässä olemaan parhaimmillaan. Siinäkin on vielä paljon hommia. Mennään päivä kerrallaan, Haapala toteaa.

Jokeripaitaan liittynyt Saku Mäenalanen on aika lailla samanlaisessa tilanteessa kuin Haapala. Jokeriluotsi Lauri Marjamäki uskoo, että heistä kasvaa hyviä NHL-pelaajia.

– Välillä se reitti ottaa vähän enemmän, Marjamäki sanoo.

Jokereiden kausi jatkuu perjantaina, kun vastassa kotikaukalossa on Dinamo Minsk.

Alla olevalla videolla Lauri Marjamäen haastattelu.

Marjamäki uskoo Saku Mäenalasen tuovan Jokereihin toivotun piristyksen 4:08

Lue myös:

    Uusimmat