NHL-seurat Leijona-puolustajan perässä

Parhaillaan Leijonien Karjala-turnausjoukkueessa viilettävä Teemu Kivihalme on herättänyt kiinnostusta NHL-seurojen parissa. Kivihalme on laitettu tarkkaan seurantaan, minkä lisäksi hän on käynyt keskusteluja eri seuratahojen kanssa.

MTV Sportin tietojen mukaan Kivihalmeen perässä on tällä hetkellä useita NHL-seuroja.

23-vuotias puolustaja itse on innoissaan kiinnostuksesta.

– Saa nähdä, että miten käy. Nyt on aikaista sanoa vielä mitään, Kivihalme miettii leveän hymyn kera MTV Sportille.

– Keskustelut ovat päällä, mutta prosessi on vielä alkutekijöissään, suomalaisyhdysvaltalainen puolustaja jatkaa.

Eri NHL-seurojen edustajat ovat myös tavanneet hänet syksyn aikana.

Kivihalmeen nykyseuran Kärppien urheilutoimenjohtajan Harri Ahon mukaan kiinnostus on näkynyt myös oululaisseuraan päin.

– He kyselevät, että minkälainen persoona on kyseessä. Niiden kyselyiden määrä on selkeästi kasvanut, Aho myöntää.

Kivihalme saapui viime kaudeksi Ouluun ja Kärppiin, missä hän voitti heti Suomen mestaruuden.

Ensimmäisellä liigakaudella Kivihalme nakutti 44 runkosarjaottelussa tehot 4+16=20. Pelaajaprofiililtaan Kivihalme osuu juuri siihen trendiin, joka vallitsee NHL-seurojen parissa. Kivihalme on sekä hyvin liikkuva että hyvin kiekkoa liikuttava puolustaja.

Kivihalmeen nykyinen sopimus Kärppien kanssa päättyy tämän kauden jälkeen. Tällä hetkellä Kivihalme antaa näyttöjä Leijonien paidassa, jossa hän on hyvin harvinaislaatuinen tapaus. Yhdysvalloissa kasvanut Kivihalme ei puhu lähes lainkaan suomea. Leijonissa kyseisiä tapauksia ei ole nähty historian aikana.

– Tavoitteenani on pelata NHL:ssä – olen tavoitellut sitä jo pienestä pitäen. Tämä näyttösauma tekee varmasti hyvää, käy tässä sitten miten tahansa tulevien kuvioiden osalta, Kivihalme miettii ja viittaa Karjala-turnaukseen.

Kivihalmeen NHL-oikeudet raukesivat kesällä, kun hänet kesällä 2013 varannut Nashville Predators ei tehnyt suomalaispuolustajalle sopimustarjousta. Näin ollen NHL:ään päin Kivihalme on rajoittamaton vapaa agentti. 

Lue myös:

    Uusimmat