NHL-seura hillitsee hypeä superlupaus Miro Heiskasen ympäriltä – "Olen valmis"

19-vuotiaan huippulupaus Miro Heiskasen odotetaan nappaavan saman tien pelipaikka jääkiekon NHL:n Dallas Starsista. Seurassa pyritään hillitsemään hypeä talentin ympäriltä.

Video: Miro Heiskasen taidonnäyte MM-kisoista, kun hän pelaa vastustajan mailan pois.

Heiskanen puhkuu intoa Dallas Starsin harjoitusleirillä.

– Olen todella innoissani. Olen aina haaveillut pelaavani NHL:ssä ja nyt se on mahdollista, Heiskanen hehkuttaa Inside Edgen haastattelussa.

Viime kuussa 19 vuotta täyttänyt Heiskanen on tehnyt rajusti töitä ollakseen valmis hyppäämään pohjoisamerikkalaiseen jääkiekkoiluun ja NHL:ään.

Dallasin kehityskoordinaattori, JYPistäkin NHL:n työsulkukaudelta tuttu, Rich Peverley tuntee Heiskasen potentiaalin.

– Hän on nöyrä tyyppi. Se on tärkeä asia. Uskon, että mitä paremmin hän pääsee sinuiksi asioiden kanssa täällä, sitä enemmän hänen erinomaisuutensa tulee esiin. Hän on loistava luistelija ja kärsivällinen tyyppi, Peverley kuvaa.

Kovia odotuksia hillitään

Starsissa uskotaan, että kotimaisessa Liigassa virtuositeettinsa näyttänyt Heiskanen on valmis ottamaan seuraavan stepin. Suomalaisen ympärillä olevaa hypeä pyritään kuitenkin hillitsemään.

– Haluan rauhoittaa odotuksia, Dallasin general manager Jim Nill sanoo.

– Haluan vain, että Miro on Miro. Hän on hyvä pelaaja, ja hän on matkalla erittäin hyväksi pelaajaksi. Antaa hänen tulla sisään omana itsenään ilman liian korkeita tai matalia odotuksia, Nill painottaa.

Viime kevään pudotuspeleissä Heiskanen saalisti pronssia HIFK:ssa. Hän pelasi keskimäärin reilut 26 minuuttia per peli.

– Mielestäni pelasin erittäin hyvin. Tein muutamia pisteitä. Enemmän kuin parina aiempana vuonna. Siinä oli isoin ero, Heiskanen kommentoi.

Tarkalleen puolustaja teki 14 pudotuspeliotteluun tehot 3+6=9.

Suomessa ei McDavidin nopeutta

Leijonien olympia- ja MM-joukkueessa mukana olleelta Heiskaselta tiedusteltiin toukokuisesta supertähti Connor McDavidin kohtaamisesta.

– Kaikki sanoivat etukäteen, kuinka nopea McDavid on, mutta se pitää itse kokea. Kukaan Suomen Liigassa ei ole yhtä nopea. Mutta kun tiedostin hänen nopeutensa, oli helpompi pelata häntä vastaan, Heiskanen huomauttaa.

Helsinkiläisen uskotaan ottavan saman tien paikka Dallas Starsin miehistöstä. Hän kokee itsekin olevansa valmis NHL:ään.

– Luulen niin. Minulla on ollut erittäin hyvä kesä. Olen valmis, Heiskanen vannoo.

NHL-kausi alkaa lokakuun alussa.

Lähde: Inside Edge.

Lue myös:

    Uusimmat