Jesse Puljujärven esitykset ovat vakuuttaneet Edmonton-luotsin ja joukkuetoverit, supertähdeltä vuolaat kehut suomalaiselle – "Vain taivas on rajana"

3:37
Videolla kuvaa su-ma-yön NHL-kierrokselta.

Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven pirteät peliesitykset ovat tehneet vaikutuksen Edmonton-luotsi Dave Tippettiin ja supertähti Leon Draisaitliin.

NHL-kaukaloihin yli vuoden tauon jälkeen palannut Puljujärvi on esiintynyt alkukauden otteluissa pirteästi, vaikka pisteitä seitsemässä ottelussa onkin kertynyt vasta kaksi.

Kolmosketjussa kauden aloittanut Puljujärvi pääsi maanantain vastaisena yönä maistamaan peliä jo kärkiketjussa, kun suomalaishyökkääjä istutettiin Connor McDavidin ja Ryan Nugent-Hopkinsin viereen. Puljujärven vahva työmoraali ja asenne ovat tehneet vaikutuksen Tippettiin.

– Olen ollut todella tyytyväinen häneen harjoitusleirin ensimmäisestä päivästä lähtien. Hän on tullut tänne hienolla asenteella. Hän haluaa olla todella hyvä pelaaja. Hän on matkalla siihen suuntaan vauhdilla, Tippett kehuu Edmontonin videolla.

Nosto ykkösketjuun oli palkinto hyvin tehdystä työstä. Tippett halusi kuitenkin antaa Puljujärvelle aikaa totutella taas pohjoisamerikkalaiseen vauhtiin ja peliin.

– Halusin hänen ymmärtävän, miten me haluamme pelata. Hän ei ollut pelannut Pohjois-Amerikassa lähes pariin vuoteen, joten halusin hänen tottuvan siihen. Hän pelasi tarpeeksi hyvin, jotta sai mahdollisuutensa (ykkösketjussa). Uskon, että hänestä tulee erinomainen ase meille, Tippett vakuuttaa.

Tippett uskoo vakaasti, että Puljujärvi pystyy nousemaan kauden aikana Edmontonin avainpelaajien joukkoon. Tehojen löytyminen on vain ajan kysymys.

– Hän on kypsempi pelaaja. Hän sopii pukukoppiin hyvin ja sinut hän kielen kanssa. Hän tietää olevansa tarpeeksi hyvä pelaaja tähän liigaan. Nyt hänen tehtävänään on vain näyttää se.

Edmontonin supertähti Leon Draisaitl on niin ikään vakuuttunut Puljujärven esityksistä. Vaikka suurin odotuksin NHL-uransa aloittanut Puljujärvi ei lunastanutkaan heti ensimmäisten vuosien aikana paikkaansa Edmontonin joukkueessa, ovat suomalaisen taidot olleet hyvin tiedossa.

– Sinua ei varata neljäntenä pelaajana tasokkaassa varaustilaisuudessa, jos sinulla ei ole taitoja. Hänellä on kaikki työkalut. Joskus pelaajilla kestää hieman pidempään (kehittyä). Joskus he eivät vain ole valmiita 18-, 19- tai 20-vuotiaina. Se on täysin okei. Kaikki kulkevat omaa polkuaan, Draisaitl kommentoi.

Saksalaistähti Draisaitlin mukaan Edmontoniin palannut Puljujärvi on osoittanut potentiaalinsa tarttua tulosvastuuseen. Lahjakkuudesta Puljujärven lopullinen läpimurto ei tule jäämään kiinni.

– Minusta hän on alkanut todella ymmärtää, miten hänen täytyy pelata tehdäkseen pisteitä. Vain taivas on rajana. Hän on iso, vahva, osaa luistella, tehdä peliä ja laukoa. Voisin jatkaa tuota listaa. Oli kiva saada hänet takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja