NHL:n kirkkaimmat puolustajatähdet ylistävät kilpaa Miro Heiskasta – "Hän on uskomaton pelaaja"

3:52
Videolla kuvaa yön NHL-kierrokselta.

Miro Heiskanen kerää vuolasta ylistystä NHL:n supertähdiltä Victor Hedmanilta, Erik Karlssonilta, Roman Josilta ja P.K. Subbanilta.

Heiskanen nousi rymisten koko jääkiekkomaailman tietoisuuteen viimeistään viime kaudella, kun hän oli johdattamassa huimilla peliesityksillään Dallas Starsia Stanley Cupin finaaleihin.

Vasta 21-vuotias suomalaispuolustaja on nuoresta iästään huolimatta jo nyt NHL:n kirkkaimpia puolustajatähtiä. Heiskasella on kuitenkin rutkasti potentiaalia kehittyä vielä paremmaksi ja kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi.

Heiskasta pidettiin kauden alla jopa suurena suosikkina NHL:n parhaalle pelaajalle annettavan Norris Trophyn voittajaksi. Viime vuosina kyseisen pystin pokanneet Victor Hedman, Roman Josi, Erik Karlsson ja P.K. Subban ovat vaikuttuneet suomalaistähden kyvyistä.

– Ensinäkin hän on todella hyvä luistelija. Me kaikki tiedämme sen. Hän on erittäin hyvä ajoittamaan asioita, mikä saa hänet erottumaan ja saa hänen pelaamisensa näyttämään helpolta, vaikka se ei ole niin helppoa, Karlsson kuvailee Heiskasta The Athleticille.

– Hän on uskomattoman rauhallinen kiekon kanssa. Hän on todella älykäs ja uskomaton pelaaja. Hän on jatkuvasti liikkeessä, eikä kukaan pysty oikein taklaamaan häntä, viime kaudella Norris Trophyn pokannut Nashville-puolustaja Josi kehuu.

Tampa Bay Lightningin tähtipuolustaja Victor Hedman pääsi seuraamaan Heiskasen maagisia otteita läheltä viime kauden Stanley Cup -finaaleissa. Heiskaseen kiinnitettiin finaalisarjan aikana paljon huomioita Tampa Bayn pukukopissa.

– Me käytimme paljon aikaa Miroon ja yritimme horjuttaa hänen peliään. Se on vaikeaa. Hän luistelee itsensä ulos vaikeuksista. Hänen pelaamisensa näyttää niin vaivattomalta, Hedman kertoo.

Siihen, pystyykö Heiskanen pokkaamaan himoitun Norris Trophyn jo tänä vuonna, ei suomalaisnuorukaisen kollegat ota suoraan kantaa. NHL-tähdet kuitenkin tiedostavat, että Heiskasella on kaikki eväät kyseisen pystin voittamiseen vielä uransa aikana.

– Se vaatii aikaa, mutta Miro on todistanut olevansa eliittipuolustaja tässä liigassa. On todella hauskaa seurata hänen kehitystään. Minulla on eturivin paikat siihen, kun pelaamme paljon vastakkain tällä kaudella, Hedman sanoo.

– Hänen luistelunsa on ilmiömäistä. Ei ole epäilystäkään siitä, että hänestä on tulossa Norris-voittaja. Hänellä on potentiaalia siihen. Kaiken täytyy kuitenkin osua kohdalleen, New Jersey Devilsin P.K. Subban jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja