NHL saa rajua kritiikkiä liigan sisältä: "Ei tässä ole mitään järkeä"

Jääkiekkoliiga NHL pyrkii yhä jatkamaan kauttaan, koronaviruspandemiasta huolimatta. NHL on ollut tauolla maaliskuun puolesta välistä lähtien. Tuoreimmat uutiset ja käänteet ovat lisänneet entisestään kysymysmerkkejä paluuaikeiden ylle.

NHL kertoi tällä viikolla, että yhteensä 11 pelaajaa on antanut positiivisen koronavirusnäytteen. Toronto Sunin mukaan näiden joukossa on liigan tähtipelaaja Auston Matthews.

Positiiviset testitulokset tulivat ilmi, kun pelaajat olivat tekemässä paluuta seurojen harjoitteluvahvuuteen. Nyt muun muassa Tampa Bay Lightning on keskeyttänyt joukkueharjoitukset. TSN:n toimittajan Bob McKenzien mukaan kolme Lightningin pelaajaa ja kaksi seuran työntekijää ovat antaneet positiivisen koronanäytteen.

NHL esitteli aiemmin mallin, jolla sen on tarkoitus palata kehiin. Formaatissa yhteensä 24 joukkuetta pelaavat pudotuspelit. Näiden on tarkoitus käynnistyä elokuussa. Tätä ennen ohjelmassa ovat harjoitusleirit.

Nyt suunnitelmien yllä on enemmän kuin isoja uhkakuvia.

Viime päivinä Yhdysvalloista on raportoitu hyvinkin huolestuttavia koronauutisia. Pandemia on jyllännyt voimakkaana erityisesti Floridassa ja Arizonassa. Yleisesti USA:n tilanne on huomattavasti heikompi kuin esimerkiksi Suomessa, jossa ensimmäinen aalto on saatu vahvasti kuriin.

NHL:n paluuaikeet saavatkin voimakasta kritiikkiä liigan sisältä.

– Ei tässä ole mitään järkeä, kokenut NHL-pelaaja totesi The Athleticin jutussa.

– Olemme pandemian keskellä ja he ovat shokissa siitä, että viime päivinä on nähty selviä piikkejä? Tässä on vielä pitkä aika ennen kuin harjoitusleirit alkavat. Kukaan ei voi sanoa, etteikö tartuntoja tulisi lisää.

– Jätkät eivät ole iloisia. Sen takia pelaajien pitäisi äänestää, että jatketaanko pelejä vai ei. Eikä johtoportaan. En oikein luota siihen, että Don Fehr (pelaajayhdistyksen pomo) antaa luvan pelaajien äänestykselle, koska hän tietää, että moni vastustaa paluuideaa. Luulen, että tuon takia liiga yritti pimittää tietoja positiivisista testituloksista.

– Jos minulta kysytään, niin emme varmasti pelaa kautta loppuun, Athleticin haastattelema pelaaja väitti.

Osa NHL-pelaajista on tullut julkisuuteen oman nimensä kanssa. Muun muassa Florida Panthersin Anton Strålman, Minnesota Wildin Devan Dubnyk ja Dallas Starsin Roman Polak ovat kyseenalaistaneet NHL:n aikeet. Kolmikosta Polak teki jo sopimuksen tshekkiläisseuran Vitkovicen kanssa, eikä hän halua enää palata Starsin riveihin.

NHL:n suunnitelmista herää monia kysymysmerkkejä. Osa pelaajista on viitannut siihen, miten muun muassa iäkkäämmät valmentajat ja seurapomot ovat vaarassa. Osa taas on viitannut siihen, miten pudotuspelien aikana eteen voi tulla pahojakin ongelmia, jos jotkut pelaajat saavat tartunnan. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja