Miro Heiskasen joukkuetoverilta yllätysveto – yli 800 NHL-ottelun konkari otti ja lähti, ennen aikojaan!

Jääkiekkoilija Roman Polak, 34, on päättänyt jättää Dallas Starsin ennen aikojaan. Polak päätti siirtyä jo nyt tshekkiläisen HC Vitkovicen riveihin.

Polak on nyt kahden eri seuran palkkalistoilla. Hänen ja Starsin välinen sopimus on voimassa, sillä NHL:n on tarkoitus jatkaa koronaviruspandemian keskeyttämää kautta elokuussa.

Polak teki kuitenkin jo nyt kolmivuotisen diilin Ostravassa pelaavan Vitkovicen kanssa. Hän myös aikoo jäädä Tshekkeihin, vaikka NHL-kausi saataisiin liikkeelle.

– Jos minun on pakko palata NHL:ään, menen, mutta aion tehdä kaikkeni sen eteen, että se ei ole tarpeen. Aion pelata täällä (Ostravassa) ensi kaudella, Polak sanoi iSport.cz:lle sopimuksen julkistuksen jälkeen.

NHL-seura Starsin GM Jim Nill yllättyi, kun hän kuuli Polakin ratkaisusta. Nillin mukaan Polak on osallistunut täysin normaalisti Starsin etäpalavereihin, joissa on puitu koronavirustauon jälkeistä paluuta.

– Jos hän haluaa jäädä kotiin, se on hänen päätöksensä, Nill sanoi The Athleticin mukaan.

Polakin nykyinen kontrahti Starsin kanssa päättyy tämän kauden jälkeen. Hän tienaa sopimuksessa 1,75 miljoonaa dollaria eli 1,55 miljoonaa euroa.

Polak perustelee yllätyslähtöään peliajan puutteella.

– Kun Stephen Johns palasi kahden vuoden mittaiselta tauolta, he antoivat hänelle paljon peliaikaa. Valmentajamme kertoi minulle ja Andrej Sekeralle, että he aikoisivat kierrättää meitä. Pelaisin yhden pelin ja Andrej toisen. Koin, että on vaikeaa löytää motivaatiota, koska ihan sama miten pelaisin, en olisi mukana seuraavassa pelissä. Andrej oli ihan samaa mieltä.

– Joskus istuin vain vaihtopenkillä ja mietin, että ”mitä oikein teen täällä? Haluan pois”, Polak sanoi tshekkiläishaastattelussa.

Polak on pelannut NHL:ssä yhteensä 806 runkosarjaottelua tehoin 26+114=140. Hän on edustanut Starsin lisäksi Toronto Maple Leafsia, San Jose Sharksia ja St. Louis Bluesia.

Lue myös:

    Uusimmat