NHL-pomolta kutkuttavaa tekstiä Konsta Heleniuksesta – "Niin pian kuin mahdollista"

Buffalo Sabresin GM Kevyn Adams oli enemmän kuin tyytyväinen joukkueensa ykköskierroksen varaukseen Konsta Heleniukseen.

Buffalo varasi Heleniuksen koko varaustilaisuuden 14:ntenä pelaajana. Seuran GM Adams kertoi medialle, että Helenius oli heidän listallaan kärkikymmenikössä, joten se, että suomalaislahjakkuus oli 14. varausvuorolla vielä varattavissa, oli seuralle ilouutinen.

– Hän on luonnollinen keskushyökkääjä. Todella hyvä molempiin suuntiin, todella kilpailuhenkinen. Hänessä on paljon asioita, joista pidämme, Adams summaa Buffalon videolla.

Nuoresta iästään huolimatta toukokuussa 18 vuotta täyttänyt Helenius on pelannut jo 84 ottelua SM-liigassa ja keväällä nuorukainen viiletti Leijonat-paidassa MM-kisoissa. Adams uskoo, että Heleniuksella on eväät murtautua NHL:ään nopeallakin aikataululla.

– On vaikea sanoa, milloin hänen kaltaisensa pelaaja on valmis NHL:ään, mutta kun sinulla on jo kokemusta miesten sarjoista ja MM-kisoista, se nopeuttaa asioita. Haluamme aina asettaa pelaajan sellaiseen asemaan, jossa hän voi menestyä. Hän on pelaaja, josta meillä on todella korkeat odotukset. Uskomme, että hän on enemmän lähempänä kuin kaukana (NHL-paikkaa), Adams sanoo.

Heleniuksella on ensi kauden kattava sopimus SM-liigassa pelaavan Tapparan kanssa. Adams myöntää, että Suomessa pelaaminen on Heleniukselle vaihtoehto, vaikkakin Buffalo haluaa Heleniuksen rapakon taakse mahdollisimman nopeasti.

– Hän voi olla siellä, Buffalossa tai Rochesterissa. Kaikki vaihtoehdot ovat pöydällä. Aloitamme heti keskustelut hänen agenttinsa kanssa. Olemme aina avoimia ja haluamme kuunnella, mitä pelaaja ja hänen agenttinsa ovat mieltä siitä, mikä on parasta pelaajan kehitykselle. Hän on kuitenkin pelaaja, jonka haluaisimme tänne niin pian kuin mahdollista, Adams sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat