NHL:n topit ja flopit: Tulikuuma Ducks sivusi vuosien takaista seuraennätystä

MTV Sport listaa perinteiseen tapaan joka maanantai NHL:n onnistujat ja epäonnistujat. Viime viikko muistetaan Anaheim Ducksin hurjan voittoputken jatkumisesta ja Toronton vaikeuksista.

TOP5

1. Anaheim Ducks

Hurjassa iskussa oleva ryhmä venytti viime viikolla voittoputkensa jo 11 ottelun mittaiseksi ja tuli samalla sivunneeksi vuonna 1997 tehtyä seuraennätystä. Ducks on nimittäin tehnyt 11 ottelussa putkeen vähintään yhden ylivoimamaalin. Kanadan World Cup-ryhmästä ensimmäisessä vaiheessa rannalle jäänyt Corey Perry on ollut viime aikoina loistava: neljään viime otteluun on syntynyt tyrmäävät tehot 5+3. Myös suomalaispuolustaja Sami Vatanen on ollut pirteä. Jyväskylän oma poika on takonut kahteen edelliseen peliin tehot 0+3. Ducks on nostanut itsensä vakavaksi mestariehdokkaaksi.

2. Tampa Bay Lightning

Myös viime kauden Cup-finalisti Tampa Bay on erinomaisessa vireessä. Viime viikko toi pelkkiä voittoja ja venytti voittoputken jo yhdeksään otteluun. Viime viikon ehdoton hahmo oli viime kevään pudotuspeleissä loistanut sentteri Tyler Johnson, joka värkkäsi kolme maalia ja kaksi syöttöä. Ondrej Palat säesti kolmella maalilla. Tampa on löytänyt viime kevään vireen vaikean alkukauden jälkeen.

3. Mark Scheifele, Winnipeg Jets

Winnipegin sentteri oli loistavassa vireessä viime viikolla. Lauantaina Scheifele naputti Montrealin verkkoon hattutempun ja täydensi loistavan viikkonsa osumalla kahdesti New York Islandersia vastaan ja kertaalleen sunnuntaina Edmontonia vastaan. Näin ollen viikon maalisaldoksi tuli yhteensä kuusi maalia. 22-vuotias peliälykäs sentteri ei ole ennen kautta ollut välttämättä suuren yleisön tietoisuudessa, mutta voi sitä tämän kauden jälkeen olla. Uran maaliennätys on paukkunut 21 osuman myötä jo rikki.

4. Kyle Okposo, New York Islanders

New York Islandersin supertähti oli isossa roolissa, kun Islanders venytti voittoputkensa viime viikolla kolmeen otteluun. Jenkkitähti nakutti tehot 2+4 kolmeen otteluun. Okposo on yksi NHL:n luotettavimpia pistelinkoja. Tällä kaudella myös uran aiempi piste-ennätys (69) voi hyvinkin olla uhattuna.

5. Frederik Andersen, Anaheim Ducks

Ankkalauman tanskalaismaalivahti on tulikuumassa vireessä. Andersen on torjunut edelliset neljä ottelua äärimmäisen hyvin. Tilastot puhuvat samaa: neljä voittoa, torjuntaprosentti 96,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,00! Toisaalta kovassa vireessä olevan joukkueen takana on helppo pelata, mutta se ei himmennä tanskalaisen suoritusta. Ottaa huippupaikatkin hyvällä prosentilla kiinni.

FLOP5

1. Toronto Maple Leafs

Maple Leafs on pakko sijoittaa heikon vireensä takia floppilistalle, sillä tappioita on kertynyt jo viisi putkeen. Tästä huolimatta joukkue ansaitsee myös kehuja. Toronto on uskaltanut (toki osittain pakon sanelemana) antaa nuorille lupauksilleen vastuuta, kun muun muassa William Nylander ja Kasperi Kapanen debytoivat viime viikolla. Maple Leafs on pystynyt toteuttamaan myös Mike Babcockin pelitapaa ajoittain hyvin ja hävinnyt harmittavan monta peliä vain yhdellä maalilla. Tulosurheilussa voittaminen kuitenkin ratkaisee ja sitä Leafs ei osaa.

2. Montreal Canadiens

Myös Toronton arkkivihollisen kausi päättyy runkosarjaan. Canadiens on kuin lastu lainehilla ilman ykkösvahti Carey Pricea. Turpaan on tullut jo neljä kertaa putkeen. Canadiensin pelissä on hyviäkin elementtejä, mutta joukkue alisuorittaa selvästi aitoon tasoonsa nähden. Paljon selittyy ykkösvahdin puuttumisella.

3. New Jersey Devils

Joukkue hävisi viime viikon neljästä ottelustaan kolme ja kaiken lisäksi menetti ykkösvahti Cory Schneiderin vähintään pariksi viikoksi sairastuvalle. Tämän voi sanoa olevan lopullinen kuolinisku pudotuspelihaaveille.

4. Zac Rinaldo, Boston Bruins

Rinaldo taklasi rumasti Tampan Cedric Paquettea päähän viime viikolla. Bruins laittoi tämän tempun jälkeen Rinaldon farmiin ja mitäs tapahtuikaan? Rinaldo ajettiin sielläkin ulos päähän kohdistuneesta taklauksesta. NHL saisi langettaa aiemminkin hölmöilleelle Rinaldolle pitkän pelikiellon.

5. Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings

Zetterbergillä on menossa vaikea kausi. Ruotsalainen on pelannut jo 7 ottelua ilman pistettäkään. Samalla myös muun pelaamisen taso on laskenut. 34-vuotias Zetterberg ei ole enää samanlainen uhka hyökkäyspäässä kuin aiemmin. Tasaisen tahdin taulukolla tästä kaudesta on tulossa ruotsalaisen heikoin pitkään aikaan. Zetterbergille tekee tiukkaa saada edes 50 pistettä kasaan.

Lue myös:

    Uusimmat